Korfballende jeugd Albatros presteert prima

25 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballende jeugd Albatros presteert prima

ZWIJNDRECHT - De E- en F-jeugd van Albatros was afgelopen weekend prima op dreef.  In de Walburghal werden overwinningen geboekt door E4, E6, F4 en F5 en in uitwedstrijden was er winst voor E3, F1, F2 en F6. 

E3 en F6 wonnen met respectievelijk 0-10 en 3-6 in een derby tegen DVS’69 en ook de 13-16 winst van F1 bij KCR mocht er zijn. F2 stond geen tegendoelpunt toe in de wedstrijd tegen Merwede F2, 0-11.

In de Sumatralaan werden de welpen en nieuwe leden voorbereid op hun korfbal carrière met een onderlinge wedstrijd. De kinderen uit het toekomstige F7 en F8 waren best wat zenuwachtig voor dit wedstrijdje dat uiteindelijk door de al wat grotere spelers van F7 gewonnen werd. A.s. zaterdag zullen ze in de Develsteinhal op mogen lopen met het eerste team in de thuiswedstrijd tegen KCR.

De D-teams die namens Albatros in actie kwamen scoorden allemaal 6 keer. Voor D4 betekende dat een 6-4 overwinning tegen Gemini D1, maar D2 zag HKC D2 in de laatste minuut nog gelijk maken. D1 speelde één van de mindere wedstrijden van dit seizoen en voor tegenstander KOAG was viermaal scheepsrecht. Na twee nederlagen in de zaal- en veldcompetitie en één keer in de beker trok de Krimpense ploeg nu aan het langste eind: 6-8.

Goeie overwinningen voor B3 en C3 dat het hoger geplaatste Oranje Zwart met 6-4 versloeg. Tegenvallend was de 12-10 nederlaag van koploper B1 bij het laag geplaatste TOGO en het puntverlies van senioren 2 in de belangrijke uitwedstrijd bij Roda in Koog aan de Zaan. A1 en A2 speelden lange tijd goed mee in de uitwedstrijden bij KVS A1 en KOAG A1, maar verloren allebei met twee punten verschil. Ook A5 kwam drie doelpunten tekort: 9-11 tegen Dordrecht A1.

Albatros 1 had zoals verwacht niets in de melk te brokkelen in de uitwedstrijd bij Rust Roest. Opnieuw stond er geen maat op de Eindhovense dames en ontbrak bij Albatros het lef en vermogen om dit scorend vermogen in te dammen. Via 12-3 en 17-10 bij rust werd Albatros met 31-18  afgedroogd.

Koploper senioren 5 maakte geen fout bij KCR 6 (11-17) en senioren 3 boekte een regelmatige 17-10 overwinning op OZC 2. De Albatrosdames maakten scorend het verschil tegen de rommelige gasten. Albatros 4 liet een puntje glippen tegen KCR 4, dat in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. Na een 10-9 ruststand en een 13-15 tussenstand was de 17-17 misschien wel een terechte uitslag.

A.s. zaterdag belangrijke wedstrijden voor A1 en de seniorenselectie. A1 moet punten pakken tegen het één plaats lager genoteerde KCR A1 en voor Albatros 1 en 2 wordt het eigenlijk ook wel eens tijd voor een sportieve opleving. Het 2e speelt tegen RWA 2 en het 1e treedt om 18.00 uur aan tegen KCR.

Fotobijschrift: de toekomst van Albatros, F7 en F8, nemen vanaf maart deel aan de competitie

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.