Korfballers van Albatros kampioen

25 april 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers van Albatros kampioen

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft de eerste veldkampioen alweer te pakken. A1 werd afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen in de eerste klasse en maakt dus de stap naar de Overgangsklasse waarin men in de zaal ook al jaren speelt.

Het team van Roeland Barendregt en Alex Kok bleek na een goed zaalseizoen goed bestand tegen de druk, want waar de nummer 2 in de poule telkens wisselde bleef Albatros stabiel. Zaterdag werd bekend dat de runner-up opnieuw verloren had waardoor winst op Vitesse A2 voldoende zou zijn voor de titel. De thuisploeg leidde halverwege de eerste helft geruststellend met 6-2 en toen kon het genieten beginnen. Bij rust was het dankzij meerdere damesdoelpunten 13-3 en de scheidsrechter floot af bij een 21-8 eindstand. Vreugde bij Alice, Armelle, Caroline, Dylene, Raoul, Stan, Thomas, Youri, de coaches, reserves en de afwezige Michiel. Een doelsaldo van 180 voor en 105 tegen spreekt natuurlijk boekdelen, dus felicitaties voor het team zijn op haar plaats.

Albatros 2 nam de positieve flow van A1 over en nam een 2-0 voorsprong tegen het lastige KCR 3. Bij rust was het verschil minimaal (7-6) en koploper Albatros stelde zich in op een pittige tweede helft.

De onzekere scheidsrechter toonde een rode kaart aan een Albatrosheer, maar dat bleek als een rode lap op de thuisploeg te werken. Met name de Albatrosdames beten stevig van zich af en zorgden voor het verschil (12-8). KCR was geslagen en via 13-9 en 15-10 speelde de thuisploeg de wedstrijd keurig uit (17-11) en zag concurrent Oranje Wit 3 opnieuw verliezen.

Albatros 1 sleept zich naar het eind in de lopende veldcompetitie. Het thuispubliek zag opnieuw een zwak schietend Albatros slecht presteren. Een 0-2 start tegen het Rotterdamse WION werd nog wel omgebogen naar 5-3 en bij 7-7 leek nog van alles mogelijk. Verdedigend had Albatros ook niet veel problemen, maar aanvallend was het onder de maat: 9-12.

Wel winst voor senioren 3 dat na een 11-6 ruststand Oranje Wit 4 met 13-15 klopte. Het 4 e pakte een punt bij DSO 3 (13-13), het 6 e en 9 e wonnen met respectievelijk 12-3 en 11-9 van Vitesse 5 en KCC 10.

Een nipte nederlaag voor senioren 7 tegen de angstgegner Merwede 5 en voor A2 en A3 die nèt niet tegen ADO A1 en WION A1 op konden boksen.

Ook B1, C1 en D1 trokken zaterdag aan het kortste eind. B1 bood TOP uit Arnemuiden lang partij, maar moest in de 2 e helft afhaken (9-12), C1 was zelf niet daadkrachtig genoeg tegen KCR C2 (5-8) en D1 delfde het onderspit tegen het sterke Fortuna (10-12). Gelukkig wisten de standaardteams E1 en F1 wel te winnen. E1 moest behoorlijk aan de bak tegen het fysieke Vriendenschaar (12-13) en F1 had in Esmee Hoogendoorn haar topscorer (11x) in de met 18-14 gewonnen wedstrijd tegen HKC F1.

Bij de B-teams een zwaar bevochten punt voor B2 tegen Movado B1 (9-9) en winst voor B4 dat Juliana B2 met 8-7 klopte. C2 versloeg accommodatiegenoot Conventus C1 met 6-1.

A4 ligt op kampioenskoers na de 9-6 winst op Dordrecht A1, maar de hoger ingedeelde E- en F-teams hebben moeite om de wedstrijden winnend af te sluiten.

Eerder deze week plaatste A1 zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi door Kinderdijk met 15-16 te verslaan en treft nu veldhoofdklasser Nieuwerkerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.