De raad behalve in de carrousel ook op de kermis

25 april 2016
De raad behalve in de carrousel ook op de kermis

ZWIJNDRECHT -  De kermis brengt altijd gezelligheid op het Raadhuisplein. Vorige week werd de kermis feestelijk geopend door Loco burgemeester en wethouder Jolanda de Witte. Het was duidelijk dat de animo groot was voor alle attracties omdat deze bij de opening gratis waren.

Niet alleen wethouder Jolanda de witte was aanwezig maar ook haar collega s Robert Kreukniet en Aaike Kamsteeg gaven acte de préséance. Ook burgemeester Dominc  Schrijer voegde zich later bij de aanwezige wethouders en Nestor van de raad Chris Moorman.
Uiteraard werden zij ook uitgenodigd om deel te nemen aan de opening. Waar burgemeester Schrijer  nog rustig in de botsauto s plaatsnaam met Willem de Jong van het oranje-comité testen de anderen de Breakdance uit.

Omdat voor  de raadzaal de kermis haar  vaste plaats heeft gevonden gaan een aantal raadsleden dinsdag avond om zeven uur ook naar de kermis. Tenslotte moet ook de raad meer de straat op om in contact te komen met de burgers.

De breakdance die door raadslid Chris Moorman, Aaike Kamsteeg en collega wethouder Robert Kreukniet werd uitgetest is een  mooi alternatief voor de vergaderzaal. Het is een beetje vergelijkbaar met the voice of holland  met zijn draaibare jurystoelen.

Door het draaien van de stoelen kom je zo oog in oog met de ander en kan je nog even wat tegen elkaar zeggen of ideeën wisselen  . Maar al gauw gaat het sneller en is het wisselen van ideeën  niet echt goed meer mogelijk. De breakdance gaat in hoog tempo in de rondte, sneller dan een raad zijn besluiten kan nemen.

Aaike Kamsteeg en Chris Moorman zijn zichtbaar onder de indruk van de omloopsnelheid van de breakdance .  Zij raden dan ook de raad aan om fit in de breakdance te stappen. Het is beslist geen attractie voor Marius Schenkel de Vice voorzitter van  de gemeenteraad schatten zij in. Wie dus en aantal raadsleden wil ontmoeten  komt naar de kermis of gewoon naar de carrousel van de gemeenteraad waar het beslist rustiger aan toe gaat dan de breakdance.

Wel staat er een mooi punt op voor de inwoners van Zwijndrecht namelijk the right to challenge. Het klinkt wel als iets van de kermis net als de benaming carrousel. Toch is dit recht om uit te dagen een instrument voor de inwoners om initiatieven die zij willen inbrengen op een gemakkelijke manier tot uitvoer te laten komen.

Daarmee is er dus toch een snelheid  gekomen in  uitvoer van initiatieven uit de burgerij met heldere en simpele regels.  Wie genoeg heeft van de kermis en een rustig zitje mee wil draaien in de carrousel is als bezoeker ook van harte welkom in de vergaderzaal.

Foto: Joop Hoogvorst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.