Jeugdteam Pelikaan met dikke overwinning naar kampioenschap

25 april 2016
Jeugdteam Pelikaan met dikke overwinning naar kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Zaterdagmorgen 10:15u stond de wedstrijd van Pelikaan E4 tegen Groote Lindt E3 op het programma. Bij aankomst op veld C werd er al druk warmgelopen, stonden de koppies strak gespannen en spatte de spanning er al vanaf. Trainer Hooi en Spek waren druk bezig met de voorbereidingen en waren bezig de laatste aanwijzingen tussen de oren van hun sterrenteam te prenten. Het was ook niet zo maar een dag, nee, het kampioenschap lag voor het grijpen.

Bij winst zou E4 niet meer door de concurrentie te achterhalen zijn en zo zou dit team voor het tweede jaar op rij een kampioenschap kunnen pakken.

Vorige week had het al zover kunnen zijn, maar Rijsoord E4G, de nummer 2 op de ranglijst, stak daar toen een stokje voor. Zeven op en top gemotiveerde spelers van Rijsoord wisten toen nog te voorkomen dat Pelikaan E4 op die dag op hun veld kampioen werd. Het bleek slechts uitstel van executie want met 21 punten uit 8 wedstrijden van Pelikaan tegenover 17 uit 8 van Rijsoord was het ‘slechts’ een kwestie van de volgende wedstrijd winnen en het kampioenschap was binnen.

Vandaar dus die gespannen gezichtjes op deze zaterdagmorgen…

Helaas moest keeper Ray zijn plaats in het doel vanwege een blessure aan een andere keeper afstaan. Keeper Senna van F1 verving hem echter met verve. Strak om kwart over tien werd er door de scheidsrechter afgefloten en meteen ging E4 vol op de aanval. Vele mooie aanvallen achter elkaar bereikten het doel van Groote Lindt, maar de bal wilde maar niet tegen de touwen. En plots viel er wel een aan de andere kant… 0-1 de stand, maar niemand die daar echt om treurde. Dat kan immers gebeuren en een minuut of vijf later werd dat gewoon rechtgezet. 1-1. En dat was dan ook uiteindelijk de ruststand.

Wat de trainers precies door de ranja hebben gedaan in de rust, zal wel altijd een onopgelost raadsel blijven, maar goed en wel koud op het veld terug, werden er in korte tijd 3 doelpunten gescoord.

Zo hadden de meeste toeschouwers nog maar net de warme kantine verlaten om hun plaats langs de lijn weer op te zoeken of het stond al 4-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Vervolgens werd er wat gas teruggenomen, de buit was immers praktisch binnen. Er werd weinig tot niets weggegeven en ook Senna liet zich niet meer verschalken. Er volgden die tweede helft nog een paar mooie aanvallen en bij het eindsignaal stond er een 7-1 stand op het bord. Zo is Pelikaan E4 met

24 punten uit 9 wedstrijden KAMPIOEN en word er de komende week alleen nog voor de statistieken thuis tegen Rijsoord gestreden. Na die wedstrijd zal het kampioensfeest uitbundig in de kantine van Pelikaan gevierd worden!

Na een staande ovatie van het massaal aanwezige publiek, kregen de jongens van hun trainers allen een mooi T-shirt en een kampioensbeker uitgereikt en werd de kampioensfoto gemaakt.

Pelikaan feliciteert Ismail, Anouar, Badreddine, Ruben, Nick U, Ray (k), Nick de G, Mohamed, Redouan, Ximendo, Badr, Sigfried, Angelo en Norgeline met dit behaalde kampioenschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.