Albatros noteert eerste kampioenen

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros noteert eerste kampioenen

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft haar eerste jeugdkampioenen te pakken. D2 en E1 werden door de winst van afgelopen zaterdag onbereikbaar voor de concurrentie.

Het kampioenschap van E1 kwam niet echt als een verrassing. Het team van Sander Punt en Timon Lommers bleek in een verkeerde 1e klasse ingedeeld en had weinig te duchten van haar tegenstanders. Met een doelsaldo van 104 doelpunten voor en 16 tegen was het pleit al na vier wedstrijden beslecht voor Jaylin, Tara, Peter, Tim en Thijs. Bloemen, bekers en taart voor deze kanjers dus.

Een uur later was het op het Albatrosveld alweer feest na de 8-4 overwinning van D2 op ’t Capproen D1. In tegenstelling tot de voorgaande vier wedstrijden werd de kampioenswedstrijd wel een spannende. De ploeg uit Hellevoetsluis maakte het de thuisploeg knap lastig, maar in de tweede helft kreeg Lars het op zijn heupen en via een hattrick maakte hij het verschil. Een teamprestatie van formaat want met een doelsaldo van 61 voor en 8 tegen waren de bloemen en bekers terecht voor Belle, Cas, Danique, Esmee, Lars, Lisa, Marie-Angie, Rens, Ruben, Stan en de trainers Caroline Punt en Kees Euser.

Het hoogste aantal doelpunten kwam afgelopen zaterdag op naam van twee teams. Zowel C1 als F1 wonnen hun uitwedstrijd bij respectievelijk Tjoba C1 en Korbatjo F2 met 2-28.

Een korfbaldemonstratie afgelopen zaterdag op sportcomplex Develstein waar senioren 3 Vitesse 2 met 24-17 kansloos naar huis stuurde. Alle basisspelers kwamen onder leiding van de uitblinkers Tom en Jordy tot scoren. Sowieso een goede zaterdag voor de seniorenteams waar naast de winst van het derde er ook  overwinningen waren voor S1, S4, S5, S6, S8 en S9. Opmerkelijk zijn deze goede resultaten aangezien veel seniorenheren vanwege de krappe bezetting méér dan één wedstrijd moeten spelen. De zeges van senioren 6 en 9 geven uitzicht op een kampioensfeest terwijl het gelijke spel van senioren 7 tegen aartsrivaal Merwede 5 net onvoldoende lijkt voor de titel.

Albatros 1 boekte een 11-17 overwinning op het zwakke WION en blijft bovenin de 1e klasse meedraaien. De A-junioren Raoul van Duivenvoorde en Mohisha Weynschenk maakten hun eerste minuten in het vlaggenschip.. Albatros 2 trof een haarzuiver PKC 4 en moest na een kwartier al in de achtervolging. De inhaalrace strandde in de 2e helft en de nederlaag was met 25-18 een feit.

A1 en A2 verloren allebei hun uitwedstrijd maar A3 klopte KCR A3 met 9-10.

Een hardwerkend D1 zag het goede spel van de afgelopen weken bekroond met een eerste overwinning in de D-Hoofdklasse. Het team van Eddo en Ferry was met 9-6 te sterk voor Sporting Delta D1.

B4, E2, E4 en F2 blijven ook op kampioenskoers, ondanks de nederlaag van E4, maar F4 moest afhaken.

Afgelopen zaterdag vierde sportend Nederland de week van de scheidsrechter. Bij Albatros werden de scheidsrechters verblijd met een chocoladeletter A, B of S, representatief voor Albatros Bedankt Scheidsrechters. Ook moesten de meeste scheidsrechters na afloop veel handjes schudden als dank voor hun vrijwillige inspanning.

Fotobijschrift: De kampioenen van  D2

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.