De VoorleesHelden komen naar je toe

12 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
De VoorleesHelden komen naar je toe

ZWIJNDRECHT - In oktober duiken ze in Zwijndrecht op: de VoorleesHelden van de Bibliotheek AanZet. Je vindt ze straks op veel verschillende locaties; Boekhandel Plantage Hyperion, Wijkcentrum Xiejezo (Diverz), een aantal kinderdagverblijven (Diverz) en het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Als je wordt voorgelezen, krijg je meer taalgevoel, een grotere woordenschat én een grotere fantasie. Daarom zijn de VoorleesHelden in het leven geroepen. Het is een overkoepelende campagne voor alle voorleesactiviteiten van de Bibliotheek AanZet. Hiermee maken wij ons sterk voor taal- en leesvaardigheid, want dit is de basis voor een leven met oneindig veel mogelijkheden.

Leren begint bij lezen
Kinderen die van jongs af aan voorgelezen worden, zijn beter in taal en doen het daardoor vaak ook beter op school. Zij kennen aanzienlijk meer woorden, en begrijpen ook beter wat er staat. Daar hebben ze hun hele schooltijd en daarna profijt van. Maar de VoorleesHelden zijn er voor iedereen, jong en oud. En iedereen kan een VoorleesHeld zijn.

Word ook VoorleesHeld
In Zwijndrecht zullen o.a. studenten van de PABO InHolland voorlezen. Maar de Bibliotheek AanZet is altijd op zoek naar nieuwe VoorleesHelden. Heb jij te gekke voorleesskills en vind je het leuk om deze af en toe in te zetten in één van onze bibliotheken of op een andere verrassende locatie? Meld je dan aan en word ook een echte VoorleesHeld! Aanmelden kan via: jstamm@debibliotheekaanzet.nl

Iedereen AanZet
De Bibliotheek is een onmisbare schakel bij het ontwikkelen van een goede leesvaardigheid en brede woordenschat. AanZet hanteert een doorlopende leeslijn voor 0 tot 100 jaar. Voor de jongste kinderen hebben we bijvoorbeeld het programma BoekStart om ouders een vroege start te laten maken met voorlezen. Voor schoolgaande kinderen is er de Bibliotheek op school waarbij bibliotheekconsulenten leerkrachten ondersteunen met lesprogramma’s en advies op maat. Voor de kinderen van 12 tot 18 jaar richten we ons vooral op het stimuleren van leesplezier. Maar ook voor volwassenen is er altijd iets te leren en te ontdekken bij AanZet. Kijk op onze website voor meer informatie over onze activiteiten en diensten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.