Albatros wint in een goed gevulde Develsteinhal van Roda uit Koog aan de Zaan

21 november 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros wint in een goed gevulde Develsteinhal van Roda uit Koog aan de Zaan

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van Albatros heeft de eerste thuiswedstrijd in een goed gevulde Develsteinhal gewonnen. Roda uit Koog aan de Zaan kon lange tijd hopen op een goed resultaat, maar Albatros kon de wedstrijd in een sterke fase naar haar hand zetten. Twee treffers van Jurriën Kwaak en een fraaie intip van Stefan den Hoed zetten de thuisploeg halverwege de tweede helft op 18-11 en toen was het pleit beslecht: 20-16.

Ook het 2e, 5e,  8e en 10e seniorenteam wonnen hun wedstrijd. Albatros 10 zorgde voor de hoogste score door Vriendenschaar 5 met 9-27 te verslaan.  Albatros 2 trof een taai Roda 2, maar de scorende kracht van de Albatrosheren gaf de doorslag: 24-19. De mooiste treffer in deze wedstrijd werd vallend gescoord door Robin Verwoert. Het 5e klopte Gemini 3 met 18-15.

Geen winst voor senioren 3, 4, A1 en A2. Het 3e vocht een korfbalstrijd uit met Merwede 3 die bij 19-19 eindigde. Albatros 4 trof een beter Futura 2 en verloor ruim,  terwijl A2 met het kleinst mogelijke verschil verloor van Avanti A2: 13-14. A1 speelde een prima eerste helft tegen PKC/SWKGroep A2 maar kon het in de tweede helft niet bolwerken: 16-23.

Bij de selectieteams was er winst voor B1 en D1, maar verlies voor C1 en F1. B1 klopte Oranje Wit A2 met 12-9 en D1 versloeg Maassluis D1 met 16-12. Albatros begon wat schuchter aan de wedstrijd, maar herstelde zich snel. Net voor rust had Albatros een hele goeie periode en werd de achterstand omgebogen naar een 9-6 voorsprong. De mooiste treffer kwam uit een assist van Esmee Nunnikhoven die met een dieptepass Merijn Stoop bediende. Na rust bouwde de thuisploeg de score uit en kon Maassluis alleen aan het eind van de wedstrijd nog wat terug doen.

F1 speelde evenals vorige week 3 goeie kwarten maar moest in het laatste kwart capituleren: 9-13.
C1 verloor haar allereerste wedstrijd in het lopende seizoen. Tegen de sterke opponent KOAG C2 behaalde de rood-witten niet hun normale niveau en liet het scorend vermogen te wensen over: 7-10.
Winst was er verder voor B2, B3 en B4, voor C2 , C3 en D4.

Bij de E-teams kwam de grootste zege op naam van E2 dat Voltreffers E1  met 26-3 afdroogde. De beide andere teams van de week wonnen ook, F3 met 10-6 en F3 met 3-13. De 17-1 winst van E6 op Nieuwerkerk E5 mocht er ook zijn.

Veel winstpartijen op deze succesvolle zaterdag en daar wilde het G-team ook haar aandeel in hebben. Zij klopten Tempo G2 met 1-4 en Dijkvogels G2 met 4-2. A.s. zaterdag speelt de selectie opnieuw thuis tegen de Zeeuwen van Fortis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.