Op drie fronten eremetaal voor O&O-turnsters

28 november 2016 door Hennie van der Zouw
Op drie fronten eremetaal voor O&O-turnsters

ZWIJNDRECHT - De meisjes/damestoestelselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O kwam voorbije weekend op drie fronten tot actie. Eredivisie turnster Naomi Visser vertegenwoordigde Nederland op het internationale TOP GYM-toernooi in het Belgische Charleroi.

Naomi heeft haar afvaardiging naar dit grote toernooi meer dan waar gemaakt. Met een totaalscore van 51,699 wist zij beslag te leggen op het zilver. Haar puntentotaal bouwde zij op met 13,433 pnt. voor sprong, 12,660 pnt. voor brug, 12,50 pnt. voor balk en 13,100 pnt. voor vloer.

De turnsters van de 1ste en de 3de divisie namen in Rotterdam deel aan het GVB-toernooi en wisten daar het nodige eremetaal voor zich op te eisen.

De jeugdige instapper Christina Lorse zette in haar eerste grote wedstrijd meteen de toon. Zij liet zich keurig het zilver omhangen. Melanie Stout pakte bij de pupulllen-1 het goud. Desiree Storm, Liz Gelderblom en Esmé van Geldorp kwamen uit in de junior-categorie. Desiree eiste het zilver voor zich op Liz het brons en Esmé  eindigde met slechts 0, 4 verschil op de vierde plaats.

De 3de divisieturnsters hadden daar ook hun successen. Suzanne van Alebeek (jeugd-1-N4) bezette de tweede trede van het ereschavot, evenals Milou Antheunisse die bij de senioren tweede werd. Ilse Standhardt ging voor het brons bij de pupillen—1-N3. Anouk Tieleman (pupil-2-N3) viel met haar vierde plaats net buiten de prijzen.

De turnsters van de 2de divisie hadden hun eerste districtstreffen in Rotterdam. Lieke Verploegh, Sydney van der Burg (beiden pupil 2-N2), Jente van der Kruk (junior), Sabrina Weijer, Cynthia Kroon en Renate van ’t Hof (allen senior) turnden een goede wedstrijd met goede klasseringen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.