BuurtWhatsApp nu in heel Zwijndrecht en Heerjansdam

30 november 2016 door Hennie van der Zouw
BuurtWhatsApp nu in heel Zwijndrecht en Heerjansdam

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Een aantal maanden geleden is een start gemaakt met buurtwhatsappgroepen om de veiligheid in buurten verder te vergroten. Het eerste initiatief vond plaats in Heer Oudelands Ambacht waar al ruim 600 bewoners zijn aangesloten. Ook in de wijken Centrum, Kort Ambacht, Nederhoven en Walburg zijn whatsappgroepen actief. In Heerjansdam is een groep in oprichting.

“Het werkt net als een gewone whatsappgroep en is bedoeld voor bewoners om elkaar te informeren over afwijkende situaties in het straatbeeld”, zegt initiatiefnemer Jan van Rumph. Hij gebruikt de app uitsluitend om samen met buurtgenoten én politie inbraken, diefstal en vernielingen te bestrijden.

Alle wijken met elkaar in verbinding
“Goede onderlinge communicatie met whatsappgroepen in de omgeving en met de politie is van groot belang." Van Rumph heeft in zijn wijk Heer Oudelands Ambacht een systeem opgezet dat inmiddels ook wordt toegepast in de overige wijken. Hierdoor staan alle wijken met elkaar in verbinding. Iedere wijk werkt op dezelfde manier. "We geven zo nodig meldingen aan elkaar door, zoals kentekens van verdachte auto’s. Want als een verdacht iemand zich verplaatst, kan hij zo maar in de volgende wijk terecht komen."

Waakzaam in eigen omgeving
"Het doel is om met elkaar waakzaam te zijn in de eigen omgeving en verdachte situaties met elkaar te delen", zo vat Van Rumph het samen. "Hierdoor krijgen verdachte personen minder kans om hun slag te slaan. De politie is zeer enthousiast en nauw betrokken bij dit initiatief. Hij is niet bang voor onzinberichten. "We hebben daar afspraken over gemaakt. Mensen die zich er niet aan houden spreken we aan."

Mooi burgerinitiatief
Burgemeester Dominic Schrijer is blij met de whatsappgroepen. "Het is een mooi burgerinitiatief. Een buurtwhatsappgroep is prima geschikt om elkaar op de hoogte te houden. Samen met de politie proberen we de criminaliteit zo veel mogelijk te beperken. Daar hebben we de hulp van de inwoners ook bij nodig. Die kunnen helpen door met elkaar alert te zijn."

Om u aan te melden: Klik hier.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.