Albatros zet lastige uitwedstrijd om in winst

05 december 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros zet lastige uitwedstrijd om in winst

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van Albatros heeft de lastige uitwedstrijd tegen HKC in Boven-Hardinxveld relatief gemakkelijk in winst omgezet. In de gloednieuwe sporthal Het Dok rekende de koploper op een spannende en enerverende partij tegen het eveneens nog ongeslagen HKC, maar die verwachting kwam niet uit. Albatros legde verdedigend een puike partij op de mat waardoor de thuisploeg met name in de eerste helft nauwelijks tot scoren kwam.

De Albatrossers kregen echter wel ruimte om te mikken en de 5-10 ruststand bood voldoende perspectief voor een goed resultaat. In de tweede helft bleef de marge lange tijd intact en kwam HKC nog één keer tot een verschil van twee punten. Albatros hield het hoofd echter koel en won verdiend met 16-19. Mattijs Punt werd topscorer met 6 treffers.

Wel een onverwachte thriller in de Dordtse Oranje Wit-hal waar Albatros 2 veel moeite had met de ervaren ploeg van Oranje Wit 4. Via 8-9 bij rust was Albatros ook in de tweede helft de betere ploeg, maar werd het een strijd die vaak in woorden werd uitgevochten. De arbiter had zijn handen vol, maar gelukkig trok de beste ploeg aan het langste eind en scoorde Robin Verwoert de winnende toverbal: 17-18.

Ook winst voor senioren 3, 5, 8, 9 en 10. Het 3e vocht een verbeten strijd uit met GKV maar had een geweldige tien minuten voor de rust. Via 8-6 liepen de drielingen uit naar 16-6 bij rust en leek vlak na rust de strijd  beslist. Na 18-6 stagneerde de thuisproductie en ging de Gorcumse ploeg volle kracht door waardoor de eindstand op 20-17 kwam.

Het 10e maakte in Dordrecht gehakt van Oranje Wit 6 (11-33) en ook het 8e en 9e wonnen in den vreemde. Verlies was er voor senioren 4 en 6.

De hoogste score kwam afgelopen zaterdag op naam van E1 dat HKC E1 met 12-34 vernederde. Sowieso een goede dag voor de E- en F-teams want ook E5, E6, F4 en F5 wonnen hun wedstrijd.
Bij de D-teams de topper tussen de D1-teams van Albatros en Kinderdijk. Albatros scoorde pas na een kwartier de eerste geldige treffer, maar toen na rust de voorsprong eenmaal een feit was, ging het bij de Zwijndrechtse ploeg draaien. Albatros scoorde toen makkelijker en won de topper verdiend met 13-10. D2 verloor nipt van TOP (A) D1 (7-8).

Bij de A-jeugd nederlagen voor A1 en A2 maar wel een gelijkspel voor A4 bij Keep Fit A2 (8-8).
B1 kreeg klop van Kinderdijk B1, maar B2 droogde HKC met 5-17 af. B4 won op vrijdagavond bij Merwede en B5 verloor met de minimale uitslag van 1-0 bij Oranje Wit. C1 versloeg HKC C1 met 10-2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.