Leerlingen Toermalijn en KC Julianaschool krijgen verkeerslessen over gewijzigde verkeerssituatie

15 december 2016 door Hennie van der Zouw
Leerlingen Toermalijn en KC Julianaschool krijgen verkeerslessen over gewijzigde verkeerssituatie

ZWIJNDRECHT - Leerlingen van de Toermalijn en KC Julianaschool kregen praktijkles over nieuwe verkeerssituatie bij de Burg. de Bruïnelaan

Op woensdagochtend 14 en donderdagochtend 15 december 2016 werd aan leerlingen van de basisscholen Toermalijn en KC Julianaschool oversteek- en fietslessen gegeven, gevolgd door een voorlichtingsactie met een vrachtwagen, de zgn. dode hoek-les.

De openbare ruimte en de verkeerssituatie is na de herinrichting van de Burg. de Bruïnelaan ingrijpend aangepast. De snelheid gaat van 50 naar 30 km per uur, de weg is aanzienlijk versmald, en in de nieuwe situatie heeft het verkeer van rechts voorrang.

Daarbij is een nieuwe oversteeklocatie aangelegd ter hoogte van het gemeentehuis / Emmastraat.

Om  de leerlingen nu alvast te laten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie op de Burgemeester de Bruïnelaan vonden de gemeente, politie en scholen het  belangrijk de leerlingen extra verkeerslessen te geven. Het doel is dat leerlingen straks veilig gebruik kunnen maken van Burgemeester de Bruïnelaan.

De weggebruiker wordt  straks bij het openstellen van de weg ook actief gewezen op de nieuwe situatie o.a. met matrixborden bij beide ingangen van de Burg. de Bruïnelaan.

De verkeerslessen zijn in nauwe samenwerking tussen de basisscholen, SOAB (adviseurs voor woning en leefomgeving), Politie, Gemeente en met medewerking van aannemer Timmer Verzijl tot stand gekomen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.