Albatros doet goede zaken en sluit af met een kerstdiner

19 december 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros doet goede zaken en sluit af met een kerstdiner

ZWIJNDRECHT - Het eerste seniorenteam van Albatros heeft met een mindere week het korfbaljaar 2016 afgesloten. De lastige uitwedstrijd tegen de Zeeuwen van ONDO ging op 17 december met 18-17 verloren nadat de ploeg van Steven de Graaf eerder die week werd uitgeschakeld in de bekercompetitie (18-34 tegen PKC).

In Middelburg startte de wedstrijd maar liefst 50 minuten te laat en bleek de scheidsrechter ook nog eens naar een verkeerde zaal afgereisd te zijn. Helaas gaven ook de Albatrosschutters niet thuis, waardoor Albatros alleen op basis van hard werken en de scorende dames lang kon bijblijven. Via een 8-7 ruststand gingen de laatste tien minuten in met een 14-14 tussenstand. Albatros hees zich tot twee keer toe weer naast ONDO, maar zag de thuisploeg als gelukkigste finishen: 18-17.

Ook Albatros 2 liet zich tegen de Zeeuwen van ONDO 2 de kaas van het brood eten en legde te weinig strijd in de wedstrijd voor een goed resultaat: 24-18.

Bij de wedstrijdkorfbalteams waren er ook nederlagen voor S4, A1 en A2, maar senioren 3, B1, C1 en D1 wonnen hun wedstrijd. Het 3e legde in Maasdijk Dijkvogels 2 met 18-22 over de knie waarbij alle spelers tot scoren kwamen en de heren en dames de doelpunten exact verdeelden (11 om 11).

B1 won met 15-13 van Vriendenschaar B1 en had in Matthijs Nelisse een topschutter (8x). Later die dag trad Matthijs ook nog op in A3 (winst bij Deetos/Snel A4 met 10-11) waar hij vier keer scoorde en een invalsbeurt bij de wedstrijd van A1 leverde hem ook nog eens twee treffers op. A1 boog een schier onmogelijke achterstand van 12-20 om tot 21-23, maar redde het net niet tegen het Arnemuidense TOP (21-24).

C1 klopte TOGO C1 met 12-7 en D1 won met 10-4 van Vitesse D1. Het slotakkoord van 2016 komt ook voor rekening van onze Hoofdklasser want op dinsdag 20 december wordt in de Walburghal de bekerwedstrijd tegen Good Luck D1 gespeeld. Bij winst plaatst Albatros D1 zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi die in januari 2017 gespeeld zal worden.

A2 en senioren 4 redden het niet bij respectievelijk Phoenix A1 (18-13) en Twist 3 (21-13).
In totaal won Albatros afgelopen zaterdag maar liefst 18 van de 29 gespeelde ontmoetingen. De hoogste score kwam op naam van F4 dat DeetosSnel F3 met 24-0 versloeg. Ook F1 en F6 wonnen hun wedstrijd. F1 klopte Kinderdijk F2 met 10-14 en de 4-5 van F6 bij Oranje Wit betekende de allereerste overwinning voor het kersverse team.

Bij de E-teams winst voor E2, E3 en E4 en bij de D-teams won D4 ruim bij ELKV en verloor D3 nipt van Olympia (9-8). Ook een doelpunt verschil bij de wedstrijd tussen Nexus C1 en Albatros C2, helaas 6-5 in het nadeel van Albatros. B3 reisde met gesponsord vervoer en gehuld in de nieuwe sponsorshirts af naar Willemstad en won de wedstrijd tegen VIOS B1 dankzij een prima tweede helft met 10-14.

A4 bleef ongeslagen in de uitwedstrijd bij VIOS A1 (11-12) en bij de senioren was er winst voor het 5e en het 8e en een 11-11 gelijkspel voor senioren 7 tegen koploper Triade 3.

Het G-team tenslotte deed hele goede zaken en won bij de G-competitiesessie in Oud-Beijerland twee keer. Korbatjo G1 werd met 2-1 verslagen en Nikantes met maar liefst 0-6.

De korfbalzaterdag werd afgesloten met een kerstdiner voor 110 kinderen en het aansluitende traditioneel gezellig drukke gala in de Albatroskantine. Hulde aan de organisatie.

Fotobijschrift: B3 in haar nieuwe sponsortenue van Rometal BV.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.