Lente Zwaal in EK-Traject

22 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Lente Zwaal in EK-Traject

ZWIJNDRECHT - Lente Zwaal, lid van de selectieafdeling ritmische gymnastiek van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, gaat zich samen met de overige Jong-Oranje-leden voorbereiden op deelname aan de Europese Kampioenschappen.

De KNGU heeft namelijk op voordracht besloten het Jong-Oranje-team  Ritmische Gymnastiek, verder bestaand uit Nathalie van Oevelen, Sandra Pavolic, Yara Severijn, Cheyenne Stoffer, Julia van Gils en Kate Dorlandt,  af te vaardigen naar de Europese Kampioenschappen op 19 t/m 21 mei in Boedapest, Hongarije. Daarmee is Nederland opnieuw met een juniorengroep vertegenwoordigd op de internationale wedstrijdvloer.

Na twee kwalificatiewedstrijden hebben juryleden en de selectiecommissie een positief advies uitgebracht om de gymnasten deel te laten nemen aan de EK. De KNGU heeft dit advies overgenomen.
De Jong-Oranje-selectie Ritmische Gymnastiek is in augustus 2015 gestart. Onder leiding van twee ervaren trainsters bereidt een groep gymnasten tussen 12 en 14 jaar zich voor op deelname aan de EK 2017 met een knotsoefening. Zij worden daarbij ondersteund door een projectteam van de LTC-RG van de KNGU.

Nu deelname aan de EK zeker is, zullen de gymnasten de komende maanden alles op alles zetten om goed voor de dag te komen. Voor Boedapest staan nog twee grote toernooien op het programma: de Miss Valentine Cup in Tartu, Estland (9 t/m 12 februari) en de World Cup in Pesaro, Italië 7 t/m 9 april). Op beide toernooien kunnen de turnsters zich alvast meten met hun concurrenten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.