Albatros D1 bereikt finale bekertoernooi

30 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Albatros D1 bereikt finale bekertoernooi

ZWIJNDRECHT - Albatros D1 kan terugkijken op een geweldige week. Woensdag 25 januari werd in een heuse triller in de halve finale van de beker gewonnen van de leeftijdsgenoten van Maassluis. Evenals eerder in de kwartfinale tegen Vitesse moest er een verlenging aan te pas komen.

Anouk scoorde in de laatste seconde de 13-13 gelijkmakende strafworp waardoor er extra tijd aan te pas moest komen. Ook nu kwam Albatros achter, maar Rick scoorde van afstand de 14-14 treffer. Invaller Cas werd de held van de avond, want zijn rake doorloopbal was voldoende voor de winst en goed voor een reisje naar Den Haag op dinsdag 21 februari a.s.

Na het winnen van deze halve finale werd zaterdag weer een horde genomen op weg naar het kampioenschap in de Hoofdklasse D. Mede-finalist Nieuwerkerk was zaterdag te gast in de Develsteinhal en trof een gemotiveerd Albatros D1 dat in de tweede helft afstand nam onder meer door een paar fraaie treffers van captain Jorien. Bij 14-9 klonk het laatste fluitsignaal en konden er opnieuw twee punten worden toegevoegd aan het totaal. De ploeg van Ferry en Eddo moet wel heel veel wedstrijden en trainingen afwerken en heeft te maken gehad met wat kleine blessures en griepjes. Met nog vier zaalwedstrijden te gaan is het einde en het kampioenschap echter in zicht.

Ook een geweldige week voor F4 dat afgelopen maandag met 0-16 won bij DSO en zaterdag met 0-22 bij Nieuwerkerk. Het kampioenschap gloort voor deze ploeg.

De hoogste score van de zaterdag kwam op naam van senioren 4 dat Gemini 2 na een 13-10 stand bij rust met 27-15 afdroogde.

Veel doelpunten ook voor C2 dat met 0-20 korte metten maakte met Maassluis C3 en F3 dat met 20-4 van Korbis F2 won. Twintig treffers waren ook voldoende voor senioren 10 dat met 10-20 won bij Nieuwerkerk 7, maar senioren 1 en 2 hadden er niet genoeg aan. De 21-20 nederlaag van het 2e in Vlissingen tegen Fortis 2 kwam in de laatste seconde tot stand uit een discutabele doorloopbal, maar betekent wel dat het kampioenschap uit zicht raakt.

Albatros 1 toonde vormherstel in de wedstrijd tegen Fortis. Tegen de Zeeuwse ploeg moest er hard gewerkt worden en dat leverde voor de neutrale toeschouwer een boeiend spektakel op. De ploegen gaven elkaar niet veel toe, maar toch leek de thuisploeg net voor tijd een beslissend gaatje te slaan (20-17). Albatros toonde echter veerkracht en via Mattijs, Jurriën en topscorer Stefan werd een nuttig punt uit de strijd gesleept. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen koploper HKC.

Bij de seniorenteams was er verder winst voor senioren 7 en 9 die op titelkoers blijven en een gelijkspel voor senioren 6.  Ook A4 blijft meedoen voor het kampioenschap dankzij de 8-9 winst bij DVS ’69 A2.
Bij de B-teams gelukkig herstel voor B2 dat nu met 8-13 won van PKC B4. B1 en B5 verloren hun wedstrijd tegen respectievelijk Merwede en Korbatjo, maar ook B4 won van PKC.

C1 is op doelpuntenjacht en klopte KCC C2 met een ruime 13-4 terwijl D4 een spannende pot speelde tegen Triade D1 (6-5 winst). Bij de E-teams verder nog winst voor E2, E3, E6 en E7, maar E1 moest de winst met 15-13 aan Kinderdijk E1 laten.

Fotobijschrift: Teamspirit bij Albatros D1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.