NLdoet van het Oranjefonds doet het ook in Zwijndrecht goed

27 februari 2017 door Hennie van der Zouw
NLdoet van het Oranjefonds doet het ook in Zwijndrecht goed

ZWIJNDRECHT - Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk én laat het zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Zwijndrecht DOET
Zwijndrecht kent vele vrijwilligersorganisaties en heel veel vrijwilligers. Tien organisaties hebben een klus op de website van NLdoet gezet. Inwoners, bedrijven, families of vriendengroepen, die een dag(deel) willen helpen, kunnen zich via deze website voor een klus aanmelden. Zo zijn er voor drie klussen al geen vrijwilligers meer nodig! Die zijn vol.

Er zijn wèl tientallen vrijwilligers nodig bij Voetbalvereniging Groote Lindt, de Lindonk, HC Derby, Gymnastiekvereniging O&O, Het Badhuis, Scouting Panoord en bij Philadelphia Zorg.
Die klussen bestaan uit schoonmaken, schilderen, opruimen, timmeren, sjouwen en tuinieren. Zwaar werk waar de organisaties wel hulp bij kunnen gebruiken. Fokje Bosma van het Vrijwilligershuis Drechtsteden, een van de aanspreekpunten tijdens NLdoet, vertelt dat het haar altijd opvalt hoe moe, diep tevreden en vrolijk de vrijwilligers na afloop naar huis gaan.

Aanmelden
Men kan zich voor een klus aanmelden op www.nldoet.nl/hoe-kunt-u-meedoen en informatie vinden op www.nldoet.nl. Voor eventuele vragen of wanneer er een probleem opduikt, is het Vrijwilligershuis bereikbaar op 078-2000223 of via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.