Twee Kampioenen gehuldigd bij CKV Albatros

20 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Twee Kampioenen gehuldigd bij CKV Albatros

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag zijn er bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros wederom twee kampioenen gehuldigd, E3 en D4. D1 mocht zich gaan meten met de beste ploegen van Nederland op het Nederlands kampioenschap in Wijk bij Duurstede.

Afgelopen zaterdag speelde E3 tegen IJsselvogels E3, bij winst of gelijkspel zou E3 alleen kampioen zijn. Bij verlies zou E3 het kampioenschap moeten delen met IJsselvogels. De meiden van E3 maakte er een spannende wedstrijd van, maar wist uiteindelijk één puntje te pakken, waardoor ze de enige echte winnaar in de poule zijn.

D4 kon al niet meer ingehaald worden, maar bij winst op ADO zou Albatros de ongeslagen kampioen worden. D4 liet er geen gras over groeien en won met 7-0! De terechte kampioen.

Albatros D1 leverde een prachtige prestatie door in Wijk bij Duurstede een landelijke vierde plaats bij de D-pupillen te behalen. De ploeg van Eddo en Ferry startte het NK geweldig met een 5-8 overwinning op Dalto. Vier loepzuivere strafworpen lagen aan de basis van een hele degelijke wedstrijd en beloofden veel voor de rest van het toernooi.

De wedstrijd tegen de fysiek sterke Friezen van CSL werd een heuse thriller waarbij Albatros, niet voor het eerst dit seizoen, de gelukkigste was in de slotfase. Albatros won met 9-8 en zou tegen het Delftse Fortuna aan één punt voldoende hebben gehad voor een finaleplaats.

Hoe dichtbij was Albatros inderdaad bij die finale toen de scheids verzuimde in de laatste minuut een strafworp te geven en het laatste fluitsignaal klonk bij 5-6 in het nadeel van de rood-witten.

Verdrietige gezichten bij de spelers van Albatros, maar er kon niet lang getreurd worden omdat de wedstrijd om de 3e plaats al na twintig minuten gestart zou worden. Al snel bleek dat Albatros inderdaad last had van wat pijntjes, vermoeidheid en concentratiegebrek en TOP/Quoratio nam snel een grote voorsprong. Na de minuut rust laadden de talenten zich nog éénmaal op en begon een geweldige inhaalrace die strandde bij 11-12. 

Een staande ovatie was alsnog het verdiende resultaat voor de spelers, staf en reserves die kunnen terugkijken op een geweldig zaalseizoen en de Zwijndrechtse aanhang hartverzakkingen, prachtige wedstrijden en veel plezier hebben opgeleverd.

Mooie uitslagen waren er verder voor C2 dat Maassluis met maar liefst 16-2 versloeg. Ook E6 wist maar liefst 16 keer te scoren tegen Oranje Zwart, 16-14. F1 wist gemakkelijk te winnen van Olympia, 13-6. Winst was er voor alle spelende seniorenteam. Kampioen senioren 7 liet ook deze wedstrijd zien de beste te zijn, 24-12. Na de verloren wedstrijd tegen Maassluis van vorige week, was het 6e gebrand de return wel te winnen. In een spannende wedstrijd waar beide teams lang gelijk opgingen trok Albatros deze keer wel aan het langste eind, 14-12. Senioren 9 had geen moeite met KCC en won met 20-14.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.