Gemeente Zwijndrecht stopt starterslening tijdelijk

14 april 2017 door Josette Huisman
Gemeente Zwijndrecht stopt starterslening tijdelijk

ZWIJNDRECHT - Evenals een aantal jaren geleden is het plafond voor startersleningen in de gemeente Zwijndrecht bijna bereikt. Er is nog slechts ruimte voor een enkele aanvraag. Startersleningen zijn daarna tijdelijk niet meer mogelijk. Zodra er weer budget beschikbaar is, maakt de gemeente dat bekend via de website.

De starterslening overbrugt voor een starter het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat de koper met zijn inkomen bij een hypotheekverstrekker kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Er is dus sprake van een aanvullende lening boven de normale hypotheek.

Terugbetalen
Kopers die gebruik maken van de regeling kunnen binnen drie jaar hun lening terugbetalen. Op die manier zou er geld in kas blijven voor nieuwe startersleningen. Mensen zijn echter niet verplicht om al na drie jaar hun lening terug te betalen, bijvoorbeeld als ze geen inkomensstijging doormaken. En dat is tegenwoordig vaak het geval. In afwachting van aflossingen waardoor het budget aangevuld wordt, kan de gemeente op dit moment geen nieuwe leningen meer verstrekken.

Informatie
Informatie over de starterslening staat op de website

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.