Weer vier kampioenen bij Albatros

09 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Weer vier kampioenen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfbalvereniging Albatros heeft opnieuw vier nieuwe kampioenen mogen begroeten. Er waren bloemen en taarten voor senioren 5, senioren 7, B2 en D2.

Alle aanstaande kampioenen maakten er spannende wedstrijden van. B2 speelde een zwakke eerste helft en ging met 1-2 de kleedkamer in. Toen aanvoerster Putri met twee doelpunten de 3-3 liet aantekenen keerde het tij en werd er geknokt om de winst over de streep te trekken.  Aan Luc de eer om de winnende 6-5 aan te tekenen en toen was er na enige twijfel toch feestvreugde voor Anouk, Davey, Dylan, Fleur, Ginger, Luc, Matthijs, Putri, Sander en trainer John.

D2 moest naar Gorinchem voor de wedstrijd tegen GKV. Het werd een mooie 4-6 overwinning en dus bloemen en taart voor Belle, Coen, Daan, Jasmijn, Lars, Naomi, Maura, Sophie, Thom, Tim, trainers Frank en Sander en interim-coach Ronald.

Waren de kampioenen ’s ochtends nog redelijk droog binnen, ’s middags was het dramatisch weer voor de seniorenteams die in actie kwamen. Albatros 5 stond in Alblasserdam constant op achterstand maar bij het laatste fluitsignaal wel voor het eerst op voorsprong: 15-16. De titel was hiermee een feit voor de ploeg van trainer Bart.

Senioren 7 en Merwede 6 maakten er een waar spektakel van en ondanks het slechte weer kwam er een 21-19 uitslag op het scorebord. Weer een mooie titel voor het vriendenteam.

Bij de selectieteams was er winst voor senioren 1, C1 en F1, maar verlies voor A1, B1, D1 en E1. Albatros 1 trof in Rust Roest een stugge tegenstander en met name de dames moesten verdedigend aan de bak. Bij rust was er nog geen licht tussen beide teams en halverwege de 2e helft leek bij 11-13 het kwartje de Eindhovense kant op te vallen. Vier treffers van de thuisploeg zorgden echter voor de ommekeer en hard werkend werd de voorsprong tot aan het laatste fluitsignaal verdedigd: 18-16.

De kampioenen C1 en F1 wonnen met respectievelijk 0-9 bij GKV C1 en 7-11 bij Movado F1. Albatros B1 leek te gaan stunten bij kampioen IJsselvogels B1, maar kon het in de 2e helft niet meer bolwerken: 13-10. A1 moest de winst met 13-15 aan Juliana A1 laten en D1 zag kampioen Vitesse beter presteren: 6-13.

Prima overwinningen waren er verder voor senioren 3 (6-21 bij WION 4), voor A2 dat koploper TOP (A) A2 met 13-12 versloeg en voor D4 dat Triade D1 met 11-1 afdroogde.
De natte en koude korfbaldag werd afgesloten met een druk bezochte barbecue en een gezellige feestavond. De komende week maar liefst 8 doordeweekse wedstrijden met als hoogtepunt de bekerwedstrijd tussen Albatros B1 en Conventus B1.

Fotobijschriften op volgorde: B2, D2, S5 en S7

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.