Albatros sluit veldseizoen als koploper af

16 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Albatros sluit veldseizoen als koploper af

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de korfbalvereniging Albatros heeft de eerste helft van de veldcompetitie als koploper afgesloten. De derby in Alblasserdam tegen Kinderdijk werd afgelopen zaterdag met 19-24 gewonnen waardoor de ploeg van Steven de Graaf als herfstkampioen gekroond kan worden.

Albatros ondervond relatief weinig tegenstand van de geel-blauwen die het vizier niet erg op scherp hadden staan. Bij rust was de voorsprong slechts twee doelpunten, maar na rust bleef Albatros de marge behouden en mocht Mattijs Punt met tien treffers de titel topscorer ontvangen.

Helaas werden de eerdere wedstrijden op het Alblasserdamse kunstgras door A1 en het 2e wel verloren. A1 zag Britt en Simone van een blessure terugkeren maar verloor dit keer Nicole met een zware enkelblessure. Vanaf dat schrikmoment was Albatros niet meer bij de les en ging de winst met 20-13 naar de koploper in de 1e klasse A-jeugd.

Albatros 2 liet zichzelf in de steek door tam en niet met het kopje de wedstrijd in te gaan. Verkeerde keuzes leidden tot een kleine en overbrugbare achterstand, maar de ploeg kon zich niet oprichten en liet zich als een mak lammetje onnodig naar de nederlaag leiden: 17-15.

Op het thuisveld sleepte senioren 4 het eerste punt van de competitie uit het vuur. Het ervaren Vriendenschaar 4 hees zich jammer genoeg in de slotminuut nog naast Albatros: 18-18.
 
Opmerkelijk genoeg werd er op het thuisveld vóór 11 uur geen enkele overwinning geboekt. Gelukkig was er daarna wel winst voor F3 dat Merwede met 10-9 versloeg en voor B3 dat kampioen PKC B5 pootje haakte: 6-3. F2 versloeg HKC F1 met 13-6, C5 met 3-2 van DeetosSnel C3 en ook kampioensteam senioren 7 won haar laatste wedstrijd, weliswaar nipt, met 16-15 van Avanti 6.
A2 klopte fusieclub Focus A1 in Etten-Leur met 7-17.

Eerder in de week was er bekerwinst voor B1 dat dankzij de 11-7 winst op Conventus B1 nu in april als halve finalist zal aantreden.

Albatros verwacht komende zaterdag nog haar negende en laatste veldkampioen te huldigen wanneer senioren 8 het karwei gaat afmaken tegen ACKC 4. Vanaf maandag 23 oktober gaan de zaaltrainingen van start.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.