Albatros pakt punten in Zeeland

11 december 2017 door Hennie van der Zouw
Albatros pakt punten in Zeeland

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft de selectie van de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros vier punten mee weten te nemen uit Goes! A1 en B1 pakte helaas geen punten. 

Albatros 2 had bij rust al een kleine voorsprong opgebouwd (7-10) en bouwde deze na rust gestaag uit. De ploeg van Vincent de Kreek bleef ongeslagen dankzij de 13-22 overwinning op Tjoba 2.
Albatros 1 startte sterk tegen Tjoba en had na vijf minuten al met 0-4 voor moeten staan gezien de geboden mogelijkheden. Er prijkte toen echter een 2-2 op het scorebord en ook in het vervolg van de eerste helft deed Albatros zichzelf te kort. Bij rust was er een minimale voorsprong van 8-9 die direct na rust werd vergroot. 

Tjoba haakte nog even aan, maar een demarrage van de gasten bracht de stand op 13-18. De thuisploeg had ook weinig hulp van het thuispubliek en moest lijdzaam toezien hoe Albatros de wedstrijd naar zich toe trok. De efficiency van de Zwijndrechtenaren was daarbij eigenlijk nog te laag en het spel te slordig waardoor het verschil aan het eind behapbaar bleef: 18-21.

De tweede seniorenselectie kreeg in de afgelopen periode te maken met een blessuregolf. Afgelopen zaterdag kwamen daar nog twee onfortuinlijke dames bij. Albatros 4 behield haar ongeslagen status omdat PKC meer problemen met het eigen team had en met 7 spelers de tweede helft speelde: 20-9!
Het derde team kende in  GKV 3 een betere tegenstander en moest het met 14-20 afleggen. Ook A1 en B1 redden het niet. Tempo A1 was duidelijk beter dan Albatros en won met 31-21. En ook Top van te sterk voor B1, 21-10.

F1 en F2 lieten er echter geen gras over groeien en lieten zien dat zij duidelijk de betere partij waren. F2 versloeg HKC met maar liefst 0-21. F1 deed daar nog een schepje bovenop en wist met een monsterscore van Voltreffers F1 te winnen, 1-30. En daarbij wist ook nog eens iedereen een keer te scoren. Ook bij de senioren komen we nog een ruime zege tegen. Albatros 9 droogde KCC af met 28-3.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.