Veel vraag naar bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht

08 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Veel vraag naar bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Bedrijven die zich op bedrijventerrein Bakestein willen vestigen, moeten daarvan snel werk maken. Van de twaalf percelen die op dat terrein nog beschikbaar zijn, voert de gemeente namelijk al met negen gegadigden gesprekken. Bij drie van die bedrijven is de koop in een vergevorderd stadium. Wethouder Aaike Kamsteeg (Ruimtelijke ontwikkeling): "De economie trekt aan. Dat merken we duidelijk aan de interesse die er op dit moment is voor Bakestein."

Aantrekkelijk en goed bereikbaar
De gemeente werkt hard aan het aantrekkelijk houden van haar bedrijventerreinen. Kamsteeg: "We knappen de bedrijventerreinen op waar nodig en investeren in bereikbaarheid. Via het ondernemersfonds hebben ondernemers op alle bedrijventerreinen een vorm van parkmanagement ingesteld. Op Bakestein is er bijvoorbeeld cameratoezicht." Het succes van bedrijventerrein Bakestein is volgens de wethouder vooral te danken aan het hoogwaardige karakter van het terrein en aan de directe aansluiting op de A16. Er is nog een zichtlocatie beschikbaar aan de A16.

Nieuwbouw
In 2017 kochten bedrijven ongeveer 4.400 m2 aan bedrijfspercelen op Bakestein. Dat kun je zien aan de nieuwbouw van 'KoffiePartners' die aan de gang is. In februari of maart start ook 'K&B van Pelt' daar met nieuwbouw. Het bedrijf 'Louis Ruys', een importeur van staalkabels en kettingen, opent er binnenkort officieel de deuren van zijn nieuwbouwpand. Op het terrein bevinden zich verder vooral bedrijven in de logistiek, bouw, metaalproductie en automobielhandel.

Voorwaarden voor vestiging
Kleinschalige bedrijven in de productie of handel die hechten aan een goede bereikbaarheid en een hoogwaardige uitstraling, kunnen hun interesse voor een perceel op Bakestein kenbaar maken bij de gemeente. Voorwaarde voor vestiging is dat het bedrijf valt binnen milieucategorie 1 t/m 3. Zelfstandige kantoren en detailhandel zijn op Bakestein niet toegestaan. Daarvoor heeft de gemeente op andere locaties grond beschikbaar.

Meer aanbod
De gemeente Zwijndrecht telt maar liefst zeven bedrijventerreinen, waaronder Bakestein. Watergebonden bedrijven vestigen zich graag op bedrijventerrein Groote Lindt. Want het terrein heeft een open verbinding naar zee, naar de Rotterdamse haven en het achterland. Het 'Zwijndrecht Innovation Park' maakt onderdeel uit van Groote Lindt. Daar is nog ruim 7,5 hectare aan percelen beschikbaar. Een ideale locatie voor maritieme en industriële bedrijven die willen investeren en innoveren.

Meer informatie
Voor meer informatie over vestigen op Bakestein kan contact opgenomen worden met projectleider Anton Mureau, tel. (078) 770 3685 of mail naar ajc.mureau@zwijndrecht.nl.
Via de accountmanager bedrijven, Gerard Keuzenkamp, kan informatie verkregen worden over alle bedrijventerreinen in Zwijndrecht. Hij is bereikbaar via tel. (078) 770 3578 of mail g.keuzenkamp@zwijndrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.