O&O grossiert in finaleplaatsen

23 april 2018 door Hennie van der Zouw
O&O grossiert in finaleplaatsen

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend is voor de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging een bijzonder vruchtbaar weekend geweest. Zij wist in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap op een drietal fronten beslag te leggen op vele finaleplaatsen.

De turners schreven het grootst aantal finaleplaatsen op hun naam. Bijna alle deelnemende O&O-turners wisten zich in Kampen te plaatsen voor één of meerdere onderdelen van de  eindstrijd. In de talentendivisie drongen door Jayden Paton (Instap – Allround – vloer – sprong – brug), Omar F’touh (Instap – vloer), Gijs Franken (pupil – allround – vloer – voltige – ringen – sprong – brug – rek), Kenji Paizs (pupil – allround). In de 2de divisie Koen Kappetijn (junior-II – allround – voltige – ringen – rek), Jelle van der lans (junior-II – brug). In de 3de divisie Aaron Enser (pupil – allround – vloer – voltige – ringen – brug – rek), Levi Pot – (pupil – allround – voltige – ringen – brug), Robin Renema (pupil – allround – sprong – rek), Viktor Koonings (pupil – vloer), Frank Scheffer (jeugd – vloer – voltige – sprong), Ian Wever (junior-I – allround – voltige), Sebastiaan Pel (junior-I – allround – brug), Paul de Jongh (junior-I – allround – voltige – rek), Gijs Zijderveld (junior-I – allround – rek), Bodi Winkler (junior-I – voltige – sprong), Jelle van der Zouwen (junior-I – voltige), Tristan Massie (junior-I – ringen – rek), Leon van der Wel (junior-II – allround – ringen – rek). In de 1ste divisie Lucas van den Kieboom (instap – allround – brug).

De overige turners van de 1ste divisie hadden dit weekend hun tweede kwalificatiewedstrijd. Zij hebben hierna nog  één kwalificatie te gaan. Bij de junioren-I zijn de turners goed op weg. Dennis Swinkels werd eerste en Ruben Reedijk en Bram van Gemert gedeeld tweede. Bij de senioren voert Thijs Oosterling met zijn eerste plaats de lijst aan. Bart de Ruiter noteerde een derde plaats. De junioren-II van de eredivisie presteerden even eens uitstekend. Lars Vos kwam als beste uit de strijd gevolgd door Luuk Huernink die tweede werd en zijn beurt gevolgd door Wesley de Haas als derde. Martijn de Veer pakte bij de junioren-I de hoogste eer.

De dames individueel toestelturnen hadden voor een deel hun halve eindstrijd in Alkmaar. Tot de finale drongen door: Suzanne Esmijer en Marit van Efferen (beiden pupil-1-N3 – allround), Ramona van Lent (pupil-2-N3 – allround – sprong – balk), Esmee Snijder (pupil-2-N3 – allround – sprong – balk), Gwen Bakker (jeugd-N4 – allround), Anna Rosmulder (jeugd – allround –brug), Faye Bax (junior – allround), Milou Antheunisse en Anniek Postema (beide senior – allround), Annemarijn de Waard (instap-N1 – allround), Yulia Asakura (jeugd-N2 – allround – vloer), Deandra de Camps (junior – allround – sprong)
De turnsters ritmische gymnastiek completeerde het geheel. Zij bonden de strijd aan in Utrecht. Estée Kraaijeveld plaatste zich voor de A-finale senior, Cheryl van der Perk voor de B-finale-senior. Lente Zwaal drong in B-finale van de junioren door tot de eindstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.