Korfballers Albatros ongeslagen kampioen

30 april 2018 door Hennie van der Zouw
Korfballers Albatros ongeslagen kampioen

ZWIJNDRECHT - Er waren op zaterdag 28 april slechts zeven wedstrijden met deelname van een Albatrosploeg. De wat saaie korfbalzaterdag leverde echter de mooie score van vijf overwinningen en één kampioen op.

Senioren 3 boekte de 11e overwinning op rij en droogde ODO (M) 3 met 28-13 af. Tot aan 10-8 was er wel degelijk sprake van een wedstrijd, maar vlak voor rust tilden Linda, Tom en Jarno de thuisploeg naar 13-8. In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appeltjes en kwam de gehele basis verder bestaande uit Alice, Dennis, Ellen, Jeroen en Nicole tot scoren. Na de 28-13 winst waren er ook rozen, champagne en taart voor trainer Roeland, de geblesseerde Jordy en invallers Laura en Niels. Op de uiteindelijke kampioensfoto ontbraken de afwezige Wim, Robbin en Youri.

Het 3e maakte in de elf wedstrijden 264 doelpunten en hoopt in de laatste drie competitiewedstrijden het gemiddelde van 24 doelpunten per wedstrijd vast te houden. Een smet op de vreugde was de enkelblessure van Jarno die mogelijk de laatste weken van de competitie moet gaan missen.
Albatros 1 trad in Den Haag aan tegen het lastige en fysieke Achilles. In de doelpuntarme eerste helft nam Albatros een 1-4 voorsprong die bij rust bijna teniet gedaan was (5-6). Na rust kwam de thuisploeg langszij en zelfs voorbij (10-8), maar Albatros leek de wedstrijd bij 11-13 weer te kantelen. De laatste tien minuten waren spannend, Albatros miste bij 13-14 een strafworp maar zag in de laatste minuut Jurriën toch de winnende 14-15 binnenschieten. Ook de thuiswedstrijd in september eindigde in 15-14 in het voordeel van Albatros dat door deze overwinning koploper blijft.

Op de uitvelden werden tevens overwinningen geboekt door A1 dat DeetosSnel A2 met 10-24 afdroogde, A3 dat WION A2 met 4-19 declasseerde en C2 dat Weidevogels C1 met 3-12 klopte.
Behoorlijke afknappers waren er voor senioren 2 dat met 19-9 van Achilles 2 verloor en voor senioren 4 dat er in de tweede helft tegen HKC 3 niet meer aan te pas kwam: 12-23.

Op zaterdag 5 mei staan er geen korfbalwedstrijden gepland, maar op 12 mei mogen de korfballers weer het veld in voor de spannende laatste fase van de korfbalcompetitie.

Bijschrift foto: Albatros 3 vierde afgelopen zaterdag het kampioenschap

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.