Korfballers Albatros weer in het veld

27 augustus 2018 door Josette Huisman
Korfballers Albatros weer in het veld

ZWIJNDRECHT - De eerste week korfbal zit er alweer op voor de selecties van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros. Op zaterdag 18 augustus gingen de trainingen van start en afgelopen week werd er volop getraind en geoefend.

De nieuwe selectietrainer Rutger Sijstermans maakte inmiddels kennis met de spelersgroep en zag samen met collegetrainer Vincent de Kreek al twee oefenpartijen. Afgelopen donderdag was Albatros in Den Haag veel te sterk voor GKV, zaterdag bleek het Nijmeegse Noviamagum een maatje te groot voor de thuisploeg.

De seniorenselectie startte dit seizoen zonder de gestopte René Havelaar en Chloë Pelgrom, de tijdelijk afwezige Inez van Huizen en Jurriën Kwaak en de geblesseerde Caroline Punt. Caroline zal tijdelijk de taak van teambegeleider op zich nemen. Terug van weggeweest is Inge Scheurwater die een door blessures gekenmerkte uitstap naar Nieuwerkerk maakte. Fijn was het om Stefan den Hoed en Esther van Herpen weer binnen de lijnen te zien na lang blessureleed.

Vanuit de A-jeugd krijgen Nicole Boer, Stan van Bergen en Henegouwen en Raoul van Duivenvoorde de kans om zich in de eerste selectie te spelen. Komende donderdag oefent de selectie tegen Tilburg van oud-trainer Steven de Graaf en op vrijdagavond vertrekt de selectie naar Zeeland voor hun trainingsweekend.


Op zaterdag 1 september wordt er al meteen een grote inspanning van de vrijwilligers van de club gevraagd. Albatros organiseert het door DKL Accountants en Adviseurs BV gesponsorde oefentoernooi voor de DEF-jeugd. Vijftien verenigingen komen naar Zwijndrecht om daar met meer dan 400 kinderen te korfballen op 13 korbalvelden.

Op zaterdag 8 september gaat het korfbalseizoen van start met deelname van 38 teams namens het in 1954 opgerichte Albatros.


Foto's: ckv Albatros - de eerste oefenpartijen op sportcomplex Develstein

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.