Scouting Panoord ruimt op in het Sandelingenpark

01 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Scouting Panoord ruimt op in het Sandelingenpark

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Afvalscheiding wordt steeds belangrijker, en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een aantal jeugdleden van Scouting Panoord, in de leeftijd van zes tot en met acht jaar, hebben om die reden afgelopen zaterdag daar meer uitleg over gekregen. Vervolgens hebben ze dat gelijk in de praktijk gebracht, door zwerfafval op te ruimen in het Sandelingen park in Hendrik-Ido-Ambacht.

Bij scouting doen we altijd veel leuke activiteiten. We vinden het ook belangrijk om de jeugdleden spelenderwijs te laten leren, en zo nu en dan een maatschappelijk thema centraal te stellen. In dit geval hebben we gekozen voor afvalscheiding. De kinderen, jeugdleden van de speltak Esta 2, verzamelden ’s ochtends in het Sandelingenpark.

Ze luisterden als eerste aandachtig naar wat afvalscheiding inhoudt en waarom het zo belangrijk is, met name voor het milieu. Daarna gingen de kinderen aan de slag en begonnen ze met het opruimen van de rommel. Vanuit de gemeente waren hesjes, knijpstokken, handschoenen en afvalzakken ter beschikking gesteld. Gelukkig bleek het park al behoorlijk schoon, maar toch werd er op verschillende plekken nog zwerfafval gevonden. Dit werd door de kinderen verzameld en uiteraard op de juiste manier gescheiden in verschillende afvalbakken. De opbrengst was toch nog behoorlijk. Na afloop van de opruimactie hebben de kinderen nog even heerlijk gespeeld in het nieuwe jeugdspeelpark.

Scouting Panoord is met ruim 230 leden en vrijwilligers, afkomstig uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, de grootste scouting vereniging uit de regio. Ze beschikt op sportpark Bakestein aan de Groot Karreveld 10 te Zwijndrecht over een groot terrein waar voldoende ruimte is om zowel binnen als buiten allerlei activiteiten en spelen te organiseren. Kijk op onze website, www.panoord.nl, voor meer informatie over wat scouting voor leuke activiteiten te bieden heeft.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.