Veel overwinningen Albatros in Develsteinhal

03 december 2018 door Hennie van der Zouw
Veel overwinningen Albatros in Develsteinhal

ZWIJNDRECHT - Het thuisprogramma in de Develsteinhal heeft zaterdag veel winstpartijen voor de korfballers van Albatros opgeleverd. Van 9.00 tot 22.15 uur werden er zestien wedstrijden door Albatrosteams gespeeld en daarvan werden er negen gewonnen en waren er drie gelijke spelen.
De E- en F-wedstrijden om 9 uur waren nog niet succesvol met nederlagen voor E1, E2 en F3, maar vanaf 10 uur ging het beter. E6 won met 14-4 van Korbatjo E4, F1 versloeg Juliana F2 met 20-14 en F2 sleepte in de allerlaatste minuut een 4-4 uit het vuur tegen Triade F1.

D4 maakte met 8-0 gehakt van GKV D3 en D1 had geen moeite met Vriendenschaar D1. Na een geweldige eerste helft (12-2) was het spel in de tweede helft wat minder, maar de winst ruim: 17-6. C2 kwam tegen ONDO C1 goed uit de startblokken en nam een 5-0 voorsprong. De Middelburgse ploeg herstelde zich van de schrik, maar de winst bleef met 11-7 in Zwijndrecht. B2 had vervolgens veel moeite met de lange terugzakkende heren van Triade B1 en maakte teveel verkeerde keuzes: 8-16.

B1 ontving KCC B2 en wilde revanche op zichzelf voor de matige seizoensstart tegen GKV vorige week. Tegenover de zeven treffers van vorige keer stonden er nu 22 en dus werd de Capelse ploeg makkelijk verslagen (22-6). Albatros A5 versloeg PKC A8 met 7-4 en vervolgens was het de beurt aan A1 dat veldconcurrent Maassluis ontving. Met een wisselend scoreverloop en goede en slechte periodes voor beide teams was de 12-12 puntendeling rechtvaardig.

Albatros 8 keek in de rust tegen een 9-15 achterstand aan tegen het met scherp schietende NIO 3. De 18-18 stand bij het eindsignaal was dus eigenlijk een bonus na een knappe inhaalrace. Albatros 3 had geen kind aan Tjoba 3 omdat het zelf een prima geconcentreerde partij korfbal op de mat legde: 17-9.
De nachtwedstrijd kwam op naam van Albatros 9 en WION 7. Beide teams hadden nog net geen pyjama aan, maar rond kwart over 10 kon de thuisploeg na de 10-9 overwinning het licht uit doen.

Buiten Zwijndrecht was de 0-7 winst van E7 bij GKV E5 opvallend. De spelertjes van F5 speelden hun allereerste korfbalwedstrijd en kwamen bij DSO F1 met 0-1 voor. Helaas ging de wedstrijd toch met 5-2 verloren. C1 kreeg in Hardinxveld het deksel op de neus bij Vriendenschaar C1 14-13, maar A2 haalde uit tegen Oranje Wit A3: 4-19. Het 4e speelde in Middelburg een boeiende wedstrijd bij Swift 3 maar bleef net aan de verkeerde kant van de score: 22-21.

De seniorenselectie speelde in Eindhoven bij Rust Roest. In de sfeerloze Strijphal liep het 2e team tegen een zure 17-16 nederlaag op. Albatros was heer en meester in het veld, maar verzuimde in de eerste helft ruimer afstand te nemen (rust: 8-6). Na rust leek er bij een vijf punten voorsprong voor de gasten niets aan de hand, maar toch stond Albatros bij het eindsignaal plots met lege handen.

Het eerste team herstelde zich van de zeperd vorige week tegen Maassluis. Het trof in Eindhoven het gevaarlijke dameskwartet van Rust Roest dat het grootste deel van de scores voor haar rekening nam. Albatros leidde bij rust toch met 11-13, maar kon in de tweede helft geen grotere voorsprong nemen. Topscorer Robin Verwoert (7x) tilde de voorsprong zes minuten voor tijd voor het eerst naar vier treffers en ondanks het aandringen van de thuisploeg gingen de twee punten mee naar Zwijndrecht: 19-23.

Fotobijschrift: Albatros 8 deelde de punten met NIO 3 (18-18).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.