Geknutsel en geklauter op de Kerstmarkt van Scouting Panoord

17 december 2018 door Hennie van der Zouw
Geknutsel en geklauter op de Kerstmarkt van Scouting Panoord

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Afgelopen zaterdag 15 december vond de traditionele Kerstmarkt van Scouting Panoord weer plaats. Er werd geknutseld, geklauterd, gespeeld en lekker gegeten. De opbrengsten van de Kerstmarkt en de bijbehorende loterij komen dit jaar ten goede van het groepskamp van aankomende zomer. Daarnaast werd er voedsel ingezameld voor de Winter3Daagse van Radio ATOS.

Ook dit jaar was er weer van alles te doen. Op de Kerstmarkt wordt vooral veel geknutseld. Zo konden kinderen alleen of samen met hun ouders kerststukjes maken, schilderen, flesjes versieren, glasverven, eigenlijk teveel om op te noemen Ook echte scouting activiteiten zoals broodjes bakken of knakworstjes opwarmen boven een vuurkorf en pannenkoekjes maken was erg populair. En uiteraard waren er verschillende spelletjes en kon er geklommen en geklauterd worden.
    
De afsluiting van de dag was de uitslag van de Kerstloterij. Voordat deze van start ging was er eerst de kinderloterij. Voor ieder verkocht lotenboekje krijgen de jeugdleden van Scouting Panoord een lootje, waarmee zij een leuke prijs konden winnen. Bij de Kerstloterij zelf waren er meerder prijswinnaars al aanwezig die hun prijs in ontvangst konden nemen, maar een deel moet nog opgehaald worden. Op de Facebook pagina van Scouting Panoord staat de uitslag gepubliceerd.

De precieze opbrengst van de Kerstmarkt is nog niet bekend, maar een eerste inschatting is dat we ook dit jaar weer op een mooi bedrag uitkomen wat we gaan inzetten voor onze jeugdleden die op groepskamp gaan. En voor de voedselbank actie van ATOS RTV is er veel voedsel  binnengekomen, die volgende week zaterdag op 22 december aangeboden zal worden tijdens de uitzending van de Winter3daagse. Er zijn in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht meerdere gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn, en ieder gift is welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.