Korfballers sv Conventus in de slotminuten naar de overwinning

14 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus in de slotminuten naar de overwinning

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag in een bijzonder spannende wedstrijd de volle punten gepakt. Het door Van den Boogaard Visspecialiteiten gesponsorde team liep in de slotminuten van een gelijke stand uit naar een voorsprong van twee punten, waarmee het de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar direct wist te winnen.

Voor de korfbalselectie van Conventus stond er zondag een lange reis naar Roermond op het programma voor een belangrijke wedstrijd: tegenstander Ready’60 stond in de competitie één plaats boven het Zwijndrechtse team. Een zege zou het team naar de vierde plaats in het kampioenschap helpen. Conventus begon direct geconcentreerd aan de wedstrijd, waarbij het diverse keren goed het ‘nieuwe korfbal’ liet zien. Zo kon het al vroeg in de wedstrijd een 2 – 4 voorsprong nemen, maar een kortstondige verslapping bracht Ready weer tot 5 – 4. Beide teams bleken erg aan elkaar gewaagd, maar toch was het Conventus dat de rust in ging met een minimale voorsprong van één punt.

De voorsprong zou in de tweede helft al snel weg worden gevaagd, toen Ready begon met drie doelpunten op rij en er 12 – 10 van maakte. De Zwijndrechtse korfballers herstelden zich echter met een scherpe verdediging en dynamisch spel, waardoor het nu zelf weer drie doelpunten op rij scoorden en tot 12 – 13 terugkwamen. Enige tijd ging het weer gelijk op en leek het met een 15 – 15 gelijke stand en nog enkele minuten op de klok een bijzonder spannende eindfase te worden. In deze slotminuten was het echter eerst Elaine Niesing die de korf doeltreffend wist te raken waarmee Conventus op een 15 – 16 voorsprong kwam, waarna Niels van Iwaarden zelfs de 15 – 17 scoorde en daarmee de zege definitief veilig stelde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.