O&O-turnsters doen goede zaken

18 februari 2019 door Hennie van der Zouw
O&O-turnsters doen goede zaken

ZWIJNDRECHT - Met twee gouden en vier zilveren medailles hebben de 3de divisie-turnsters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O  goede zaken gedaan bij  in Amsterdam gehouden 2de plaatsingswedstrijd individueel toestelturnen voor meisjes en dames.

In de categorie jeugd-2 eiste Gwen Bakker het goud op met in haar kielzog Anouk Tieman die zich het zilver om liet hangen. Een gelijk beeld liet het klassement bij de junioren. Hier ging het goud naar Serra Poters en het zilver naar Anna Rosmulder.

Bij de jeugd-1-N4 veroverde Esmee Snijder het zilver, evenals Dunya Bezemer die in de klasse pupil-1-N3 het zilver pakte. In deze laatste categorie miste Abigail Koch met haar vierde plaats net het podium.

Een gelijk lot onderging  Marit van Efferen in de categorie pupil-2-N3

In de loop van de week wordt bekend gemaakt wie zijn door gedrongen tot de eondstrijd. Verder zijn nog in de race Suzanne Esmeijer ( pupil-2-N3), Morgan van Krikingen en Quinty Joner (beiden  jeugd-2), Milou van Schijndel en Suzanne van Slebeek (beiden junior).

Duo-optreden goud waard
Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2de Districtswedstrijd  ritmische gymnastiek hebben  Amy Koedoot en Olivera Stepanov in de juniorklasse met hun duo-optreden beslag weten te leggen op het goud. Hun lintcompositie werd gewaardeerd met 16,00 punten.

Olivera vormde in deze categorie met Lara Glusac  ook een duo. Deze formatie veroverde met 15,300 punten het brons. Het koppel Caithlyn Bezemer/Jada Snikkers kwamen als vijfde uit de strijd. Bij de pre-junioren werd bij de duo-optredens eveneens beslag gelegd op het brons. Dit resultaat kwam met 18,700 punten op naam van Demi Fransen, tezamen met Jenna van Nes.

Individueel turnden de O&O-turnsters zich eveneens in de prijzen. Bij de junioren met geboortejaar 2006 ging het zilver met 17,350 punten naar Caithlynn Bezemer, op de voet gevolgd door Lara Glusac die zich met 17,250 punten het brons liet omhangen. Jada Snikker werd hierbij zesde.

Bij de junioren met geboortedatum 2004 was Amy Koedoot die met 19,100 met zilver uit de strijd kwam. Met 17,300 punten kwam Olivera Stepanov in deze klasse slechts 0,05 punten tekort voor een podiumplaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.