Veel vrijwilligers dit jaar actief bij NLdoet op Scouting Panoord

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Veel vrijwilligers dit jaar actief bij NLdoet op Scouting Panoord

ZWIJNDRECHT - Bij Scouting Panoord stonden dit jaar nogal wat klussen op het programma. Gelukkig mochten we rekenen op een groot aantal vrijwilligers, en is er uiteindelijk veel werk verzet. Naast de lokale CDA leden kregen we ook hulp van de Rotary Zwijndrecht E.O. en de Rotaract club Oost-IJsselmonde. Daarnaast waren er ook drie vrijwilligers bij die zich individueel hadden aangemeld.

De werkzaamheden aan het Waterpark Panoord vormden de grootste klus. Het waterpark is een project waarbij een speelvijver wordt gecombineerd met een waterberging voor regenwater. Leuk voor de kinderen én goed voor het milieu. De vijver, die onlangs met een graafmachine uitgegraven is, ging vandaag zijn definitieve vorm krijgen. Hiervoor moest vooral veel zand worden verplaatst. Daarnaast werden er op diverse plaatsen, waaronder uiteraard bij de vijver, nieuwe banken geplaatst. Die werden eerst gemonteerd en vervolgens naar hun plek vervoerd. Ook zijn er een aantal nieuwe bomen geplant. Een onlangs overgenomen tweedehands speeltoestel wat uit elkaar was gehaald voor een opknapbeurt, is geplaatst en gemonteerd in de speeltuin. Als laatste was er een stuk bestrating dat door de komst van de vijver niet meer gebruikt wordt. De stenen daarvan zijn verwijderd en afgevoerd. Kortom, er was een hoop werk te doen.

Eigenlijk is er altijd wel wat te doen op de Scouting, en het prettige aan de NLdoet actie van het Oranjefonds is dat je door de inzet van een grote groep vrijwilligers gelijk een flinke stap maakt met de werkzaamheden die er zijn. Zeker als een groot project is zoals het Waterpark. Dat motiveert de vaste vrijwilligers, mede ook door de waardering die er op deze dag is voor het vrijwilligerswerk. Vandaag is, mede door de grote groep vrijwilligers van het CDA Zwijndrecht, Rotary Zwijndrecht E.O., Rotaract club Oost-IJsselmonde en de drie individuele vrijwilligers een hoop werk verzet. Waar onze jeugdleden dankbaar voor zijn en veel plezier van gaan beleven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.