Korfballers sv Conventus komen net tekort op nummer twee in de competitie

27 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus komen net tekort op nummer twee in de competitie

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag een sterke wedstrijd gespeeld, welke echter onbeloond bleef. Het team speelde in Hardinxveld-Giessendam tegen de nummer twee in het kampioenschap, waar het met een goede wedstrijd maar net tekort kwam voor de overwinning.

Met HKC als tegenstander trof Conventus één van de sterkste teams in de competitie. Tijdens de thuiswedstrijd had het team met slechts twee punten verschil verloren, maar vaak zijn uitwedstrijden net iets moeilijker dan thuiswedstrijden. Conventus miste voor deze wedstrijd echter Ellen Verschoor, welke sterk vervangen werd door debutante Floor van der Marel.

Ondanks de sterke tegenstander, begon Conventus direct scherp aan de wedstrijd en kwam al vlug op een 0 – 2 voorsprong. Deze goede start werd echter door HKC beantwoord met een veelvoud aan tegendoelpunten, waardoor de thuisspelende club een 6 – 3 voorsprong nam. De Zwijndrechtse spelers lieten zich hier echter niet door ontmoedigen en bleven goed spelen, waarbij de vooraf gemaakte afspraken goed werden uitgevoerd. Zo kon het niet alleen dichterbij komen, maar zelfs tot een 7 – 7 gelijke stand terugkomen. Uiteindelijk was het toch weer HKC die een kleine voorsprong nam en deze wist te behouden, welke vanwege een doelpunt met twee seconden op de klok tot een 15 – 12 ruststand groeide.

Conventus kon het onderlinge verschil in de eerste minuten van de tweede helft nog verkleinen tot twee punten, maar vervolgens liep HKC verder uit tot 21 – 15. Ook dit keer gaf het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team niet op en zou nog zes keer raak schieten, waar HKC slechts twee maal tot scoren wist te komen. Uiteindelijk kwam Conventus met een 23 – 21 twee punten tekort op de tegenstander, maar kon terugkijken op een sterke wedstrijd.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.