Albatros behaald 4e plaats bij Eindtoernooi

24 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Albatros behaald 4e plaats bij Eindtoernooi

ZWIJNDRECHT - Albatros B1 heeft op zaterdag 22 juni de 4e plaats bij het Eindtoernooi van de 1e klasse B-teams behaald. Evenals bij het toernooi in de zaal ging de wedstrijd om de 3e plaats helaas verloren en dus moest de ploeg genoegen nemen met een overigens prachtige 4e plaats.

Albatros startte op het goed georganiseerde toernooi Tilburg tegen het sterke Haagse HKV/Ons Eibernest. De ploeg van Kees en Caroline speelde haar beste partij van de dag, maar was ongelukkig in de afronding en verloor met 7-6.

Tijd om te balen was er nauwelijks want de wedstrijd tegen Drachten/Van der Wiel stond even later alweer op het programma. Daarin toonden de rood-witten veerkracht en bogen een achterstand om naar een 8-8 gelijkspel dat achteraf goud waard bleek te zijn. Door de 10-9 winst op Woudenberg werd de tweede plaats in de poule bereikt en dat leverde de strijd om de bronzen medaille tegen Tiel ’72 op. Evenals in de zaal bleek de Zwijndrechtse ploeg niet tegen de lange Tielenaren opgewassen en met een 10-6 nederlaag nam de ploeg afscheid van Tilburg, de supporters en het prachtige seizoen 2018-2019.

B1 promoveerde zowel in de zaal als op het veld naar de Hoofdklasse en vijf van de acht basisspelers mogen het volgend seizoen op dit niveau gaan proberen. Hulde aan het team, de reserves, de technische en medische staf en de supporters.

Op het thuisveld sloot Albatros A5 het seizoen af met een 9-12 nederlaag tegen Merwede. Rest de korfballers nog wat ouders-tegen-kinderen wedstrijden, wentrainingen en het schoolkorfbaltoernooi op zaterdag 6 juli.

Bijlage: B1 na afloop van het geslaagde toernooi in Tilburg (foto: Claudia de Heer)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.