Zwembad 'De Hoge Devel' blijft minimaal nog 10 jaar open

20 februari 2015
Zwembad 'De Hoge Devel' blijft minimaal nog 10 jaar open

ZWIJNDRECHT - Het zwembad De Hoge Devel in Zwijndrecht blijft minimaal 10 jaar open. Dit besloot een meerderheid van de raad tijdens de gemeenteraadsvergadering op 17 februari. De onderzoeken geven voldoende aanleiding om aan de slag te gaan met verbeteringen. Er zijn mogelijkheden om kostenbesparingen door te voeren.

De gemeenteraadsfracties van VVD, CDA, PvdA, ZZP en Groen Links gaven het college van B&W de opdracht om uit te werken hoe de exploitatie van de Hoge Devel verbeterd kan worden. Denk daarbij aan maatregelen voor het milieu en het verbeteren van de bezettingsgraad voor het binnen- en buitenbad. Ook moet er aandacht zijn voor initiatieven van ondernemers.

De gemeenteraad wil goed geïnformeerd worden over de financiën, het gebruik van het zwembad en de investeringen.

Geen verdere discussie
Een amendement van D66, gesteund door CU-SGP en ABZ, werd verworpen door de gemeenteraad. Deze raadsfracties vinden doorexploitatie van het zwembad voor het jaar 2015 verantwoord, maar een langere openstelling moet aan de orde komen bij de gesprekken over ‘ambities in balans’. Daarbij kijkt de gemeenteraad naar noodzaak, nut of wens van de gemeentelijke uitgaven. Met het amendement wilden de fracties bereiken dat er op basis van discussie een stip op de horizon wordt geplaatst voor een zwemvoorziening voor lange tijd. Denk daarbij aan zo’n 40 jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.