Albatros G wint twee keer op rij

24 september 2019 door Hennie van der Zouw
Albatros G wint twee keer op rij

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros G hebben het eerste speelweekend van het seizoen 2019-2020 succesvol afgewerkt. Op het zonovergoten en drukbezochte Albatrosveld waren KOAG, KCR, Tempo en Vitesse te gast voor de eerste competitiewedstrijden in de G-03-poule. De G-korfballers van Albatros en Vitesse openden het bal op het hoofdveld met een doelpuntrijke wedstrijd waarbij Albatros met 4-5 aan het langste eind trok.

Ook de tweede wedstrijd tegen KCR werd door de rood-witten gewonnen en met de 4-2 winst was er tevredenheid bij de technische staf en de spelers Bob, Cas, Cheryl, Guido, Iris, Iwan, Roeli en Samantha.

Het werd verder een zaterdag met een iets negatieve balans voor de Albatrossers. Er werden meer wedstrijden verloren dan gewonnen.

Na drie competitieweekenden telt Albatros naast het G-team nog acht ongeslagen teams. Senioren 4 maakte het tegen Merwede 3 erg spannend, maar won de strijd om de koppositie met 12-11. Het 7e won met 14-10 van Kinderdijk 5. Midweek won haar eerste veldwedstrijd met 10-17 bij Gemini in Goude en het 9e kwam voor de tweede achtereenvolgende week niet in actie.

C4 had ook aan SKV C1 geen lastige kluif en won met 10-2 terwijl E3 met 2-10 won bij Ventura Sport E1. E6 deelde via 4-4 de punten met Merwede E5 en F2 klopte Vitesse F1 met 1-3.
Senioren 3 en E2 raakten hun ongeslagen status kwijt. Het 3e kreeg een lesje wedstrijd binnen hengelen en verloor in de slotminuut met 10-11 van DES 2. E2 kreeg een klap om de oren van Vriendenschaar E1 en verloor met 25-5.

Geen goede dag voor de meeste selectieteams want senioren 1, A1, B1, C1 en F1 kwamen niet tot winst. Het eerste kwam in Oost-Souburg tegen Fortis niet op gang, speelde moeizaam en met name de Zeeuwse dames waren een kwelling voor de verdedigers. Na een 5-5 ruststand op het winderige veld nam Fortis in de tweede helft afstand en won met 14-11. A1 kwam ook in Tilburg niet tot winst en verloor met 22-13. B1 en C1 kwamen te kort tegen respectievelijk Valto B1 (17-9) en Dalto C1 (13-8). F1 moest de winst met 8-9 aan GKV F1 laten.

D1 bevestigde haar tweede plaats in de poule met een klinkende 24-9 zege op Maassluis en E1 versloeg PKC E1 in Papendrecht met 4-6.
Goeie overwinningen waren er voor senioren 2 (12-14 tegen Fortis 2), A4 dat KOAG A3 met 14-0 afdroogede en B2 dat Merwede B1 met 12-15 versloeg. C2 declasseerde KCR C2 met 3-15 en het 8e klopte HKC in Utrecht met 7-9. De laatste winstpartijen kwam op naam van B4 dat met 6-3 won van ACKC B3.

Fotobijschrift: Actiefoto van het G-team

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.