Albatros heeft op zaterdag op veel korfbalfronten goede zaken gedaan

17 februari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Albatros heeft op zaterdag op veel korfbalfronten goede zaken gedaan. Met name de senioren en oudere jeugdteams waren goed op dreef. Er was winst voor senioren 2, 3, 5, 7 en 8, voor A1 en A3, B1, C1, C2 en C4.

C4 speelde een spannende pot tegen Conventus C1 en won na een 3-3 ruststand met 8-10. In maart kan het kampioenschap door het team van Marieke en Amber worden binnen gehengeld. C2 maakte korte metten met KCR C2 (24-8) en blijft op koers voor de titel. C1 herstelde zich van de nederlaag van vorige week en versloeg KCC gemakkelijk met 8-18. Waar in de eerste helft de Albatrosdames lekker scoorden (rust 7-10) was de tweede helft voor de Zwijndrechtse mannen.

B1 had een goed strijdplan tegen KCC en schakelde de gevaarlijke dames van de thuisploeg uit. De Albatrosmannen waren scorend lekker op dreef en via 15-15 en 18-18 was de slotfase voor Albatros: 19-21. A3 speelde opnieuw een thriller en wist ditmaal PKC A6 met het minimale verschil af te troeven: 11-12. Aanstaande zaterdag is de topper tegen Conventus A2. A1 had een makkie bij RWA (10-23) en komt weer op drie punten van de koplopers IJsselvogels en Reeuwijk.

Het 2e team gaat met KOAG 2 en Fortis 2 uitmaken wie de titel in de reserve 1e klasse F gaat pakken. Rust Roest kon in Eindhoven tot 8-8 bijblijven maar toen sloeg Albatros een belangrijk gaatje. Via 9-15 bij rust werd het 15-27 aan het eind en zorgden alleen de blessures bij Jasper en Robin voor trieste gezichten. Matthijs Nelisse mocht zijn eerste twee invaldoelpunten noteren, Raoul scoorde vijfmaal.
Albatros 3 won de belangrijke ontmoeting met het zwakke WION 3 dat geen enkele aanspraak op een goed resultaat maakte. Bij rust leidde de ploeg van Roeland Barendregt al met 11-4, aan het eind was het 17-9 met vijf treffers van Sander Punt.

Uitoverwinningen waren er voor het 5e dat Nieuwerkerk 4 met 12-13 versloeg, voor het 7e dat met 15-20 te sterk was voor NIO 3 en voor het 8e dat DSO 4 nipt met 15-16 versloeg. Het 9e haalde een puntje tegen DSO 5 (12-12). Albatros 6 raakte haar ongeslagen status kwijt door de 16-10 nederlaag bij GKV 4 maar gaat nog altijd met Kinderdijk uitmaken wie er kampioen wordt. Het 4e redde het niet tegen de ongeslagen koploper WION 4 (13-18) en het vlaggenschip ging roemloos ten onder tegen Rust Roest. Het standaardteam, dat nog altijd zonder Mattijs en Kristie speelde, was geen schim van de ploeg die vorige week Merwede versloeg. Aanvallend was de passing slecht verzorgd, verdedigend waren er teveel fouten en bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld (15-9). Een complete afgang werd voorkomen door de sterk invallende Raoul en Jiri (6x) die de nederlaag nog een beetje draaglijk maakten.

Ook F1 raakte haar ongeslagen status kwijt met een slechte dag tegen HKC F1 (7-12), maar F3 bleef wel ongeslagen dankzij een belangrijk puntje bij ACKC F1 (3-3). De koplopers E3 en E7 wonnen wel met respectievelijk 7-2 van Sporting Delta E3 en met 15-4 van Maassluis E6.

Winst was er verder nog voor E8 (4-8 bij PKC) en voor F4 (7-13 bij DeetosSnel), een punt voor E1 bij Merwede E1 (7-7) maar een ongewenste en onnodige nederlaag voor D1 bij Rust Roest: 13-12.

Fotobijschrift: C4 heeft het hele seizoen nog niet verloren