Eerste kampioen bij Albatros

09 maart 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Albatros C4 is de eerste zaalkampioen van het seizoen 2019-2020 geworden. De nog altijd, zowel op veld als zaal, ongeslagen ploeg van Amber en Marieke vierde de titel zaterdag na de met 10-4 gewonnen wedstrijd tegen DeetosSnel C4. De zenuwen waren wel wat aanwezig want heel lang bleef de 4-2 tussenstand op het scorebord staan. Uiteindelijk vielen de doelpunten in de laatste tien minuten alsnog als rijpe appeltjes en kon technisch bestuurslid Roeland Barendregt de rozen aan de kanjers uitreiken. Het was sowieso een feestweekend voor C4, want vrijdagavond werd het bij de Grote Clubactie gewonnen bowlinguitje ingewisseld en werd er gezellig patat gegeten. Felicitaties aan: Boaz, Cas, Fleur, Frederique, Jente, Laura, Laurens, Lisa, Michelle, Marten en Youri.

Ook op titelkoers blijven senioren 2, senioren 6, C1, C2, C3, E3, E4, E7 en F3.

Het 2e was gewaarschuwd voor het spel van Juliana 2 maar had toch weer de nodige moeite om afstand te nemen. Via 1-4 was het 7-7 bij rust en ook in de tweede helft bleef de Brabantse ploeg aanklampen. Vanaf 11-11 zette Albatros dankzij twee afstandtreffers van Jasper een belangrijke stap en kon de voorsprong geleidelijk worden uitgebreid. Bij 18-16 kwam de hectische slotfase op zijn einde en kon Albatros twee punten bijschrijven. De koplopers KOAG en Fortis maakten een foutje waardoor Albatros nu op één punt van KOAG komt en zaterdag naar Fortis afreist.

Het 6e maakte korte metten met ADO 4 (23-11) en C1 liet zich niet verrassen door Vitesse C1. Met een zesmaal scorende Merijn werd de Barendrechtse ploeg met 20-4 opzij gezet en blijft het NK in Wijk bij Duurstede binnen bereik. C2 had op papier een lastige uitwedstrijd bij ONDO C1 in Middelburg, maar boog de 8-5 tussenstand om naar een 8-12 voorsprong. Het eindsignaal klonk bij 11-14 en zo blijft Albatros koploper. C3 kwam stroef op gang tegen Kinderdijk, maar won uiteindelijk ruim met 15-2. Sienna scoorde maar liefst vijfmaal.

E3 won met 2-7 bij Triade E2, E4 versloeg GKV/Enomics E3 met 12-4 en E7 haalde met 2-20 uit bij NIO E1. F3 tenslotte rolde Julia F2 met 24-2 op.

Het hoogste aantal doelpunten kwam zaterdag op naam van B2 dat met 5-25 won bij Seolto B1 en van het eerste team dat Juliana met 25-15 versloeg. Albatros’ eerste team was tot op het bot gemotiveerd om iets recht te zetten tegen het degraderende Juliana. Immers, in december snoept de Brabantse ploeg Albatros een duur punt af. Dit keer nam Albatros vanaf het begin de touwtjes in handen. Met hoog tempo en fanatiek verdedigen werd al snel een voorsprong opgebouwd (14-6) die helaas richting de rust weer behoorlijk geslonken was (15-10). Na rust scoorde Albatros tegenover elke Juliana-treffer zelf twee treffers en aan de hand van de twee topschutters Mattijs en Nathalie kwam de winst niet in gevaar: 25-15.

Afgehaakt in de strijd om de titel zijn A1 en E8. De spannende wedstrijd van A1 tegen koploper Reeuwijk kon net niet over de streep getrokken worden en ging met 16-17 verloren. E8 kon het net niet bolwerken tegen Deetos/Snel E3 (7-8).

Bij de wedstrijdkorfbalteams waren er verder nog verliespartijen voor senioren 3 en 4, winst voor het 5e tegen het veel jongere Sporting Delta 3 (19-15) en voor D1 dat een regelmatige overwinning boekte op GKV/Enomics D1 (16-5).

De wedstrijd Albatros B1 – PKC/SWKGroep B1 werd vooraf gegaan door een indrukwekkende minuut stilte. De debuterende Zwijndrechtse zaalhoofdklasser was in 2020 nog zonder nederlaag en leek deze status in de eerste helft tegen aanstaand kampioen PKC vast te kunnen houden. Albatros nam een ruime 14-8 voorsprong, maar zag deze net vóór en na rust teniet gedaan worden. In de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid, scoorde PKC heel makkelijk en Albatros moeizaam, maar de 20-29 uitslag was wellicht wat geflatteerd.

De nog niet genoemde zeges kwamen op naam van senioren 7 (13-9 tegen DVS ’69 3), D2 (9-6 tegen Vriendenschaar D2), E1 (23-12 tegen Oranje Wit E1), E2 (7-19 bij OZC E1), E6 (6-3 tegen Conventus E1) en F4 (23-6 tegen Scheldevogels F1). Met 20 overwinningen en twee gelijke spelen uit 32 ontmoetingen was zaterdag 7 maart een sportief zeer succesvolle dag. Complimenten ook aan alle vrijwilligers die de gigadrukte in de kantine hebben weerstaan en iedereen van een hapje en een drankje hebben voorzien.

Fotobijschrift:  Albatros C4 juicht na het behalen van de zaaltitel