FC IJsselmonde biedt Groote Lindt weinig weerstand

09 maart 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag werd de hekkensluiter, FC IJsselmonde, van de derde klasse C ontvangen op sportpark Bakestein. Groote Lindt begon afwachtend waardoor de eerste grote mogelijkheid direct voor FC IJsselmonde was. Na de openingsfase nam Groote Lindt het initiatief in de wedstrijd en heeft dat de gehele wedstrijd niet meer weggeven. De onrustig spelende Rotterdamse verdedigers hadden geen grip op het positiespel van Groote Lindt en met name niet op Groote Lindt spits Michael Slingerland. Na een uitstekend getrapte hoekschop van Mathijs Fawzi was het dan ook deze spits die de score opende: 1-0.

Direct daarna viel de 2-0 via de schoen van Nasir el Arbaoui. Groote Lindt was los en combineerde naar het volgende doelpunt dat prachtig werd ingekopt door Michael Slingerland. Zo was de stand na 30 minuten al 3-0 en werd het een eenvoudige middag voor Groote Lindt. Net voor rust stak laatste man Tim Willemstijn het gehele veld over en via een schot van Tom van Oorschot kon Micheal Slingerland zijn hattrick vol maken: 4-0. Na rust een zelfde spelbeeld met een gemakkelijk combinerend en fel doorzettend Groote Lindt.

Direct na rust mocht Michael Slingerland, uiteraard man of the match, zijn vierde doelpunt van de middag en zijn 16e van de competitie aan laten tekenen: 5-0 Het slotakkoord was voor de ingevallen Max Klop die met een bekeken schot de Rotterdamse doelman wist te verslaan. Direct daarna stortte de Max zich in de armen van de luidruchtige jeugdige supporters achter het Rotterdamse doel. Volgende week staat de reis naar Krimpen aan de Lek op het programma waar Groote Lindt op bezoek gaat bij Dilettant.