Handbalheren sv Conventus bezorgen de koploper kopzorgen

03 februari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Handbalheren sv Conventus bezorgen de koploper kopzorgen

Zwijndrecht (2 februari 2020) – De handbalheren van sv Conventus hebben het zondag de ongeslagen koploper bijzonder lastig gemaakt. In de rust stond de Zwijndrechtse formatie zelfs op één punt voorsprong en kwam uiteindelijk één punt tekort voor een stunt tegen ETC. De dames hadden het zondag veel lastiger met Roda’71 en verloren met een ruim verschil.

De handbalheren van Conventus, spelend als Drechtsteden Handbal, wisten zondag dat ze het bijzonder lastig zouden krijgen in Rhoon: tegenstander ETC was tot dan toe niet alleen ongeslagen, maar had ook alle wedstrijden met minimaal acht doelpunten verschil gewonnen. Vanaf de eerste minuut stonden de spelers van Conventus op scherp en gingen beide teams gelijk op. Vooral de Zwijndrechtse verdediging zou een hoofdrol opeisen, welke samen met een sterk keepende Leo Biesbroek ETC weinig kansen gaven. Tot Conventus’ eigen verrassing ging het team zelfs met een 12 – 13 voorsprong de rust in, waarna het zaak was om de focus niet te verliezen.

Het team probeerde voor de tweede helft met een positiewissel aanvallend sterker te worden, maar dit resulteerde niet in meer Zwijndrechtse doelpunten en zelfs een achterstand van enkele punten. Na dit terug te hebben gezet, herpakte het team zich weer en kon het de tegenstander weer erg lastig maken. Dankzij het goede spel van Conventus moest ETC voor het eerst in deze competitie echt strijden voor de overwinning, wat in de laatste tien minuten resulteerde in fysiek harder spel. Conventus bleef de tegenstander echter onder druk zetten, maar kwam na zestig minuten speeltijd net één doelpunt tekort voor een gelijkspel: de wedstrijd eindigde in een 23 – 22 nederlaag, een verschil waar geen enkel team eerder in de competitie bij in de buurt is gekomen.

De handbaldames van Conventus speelden zondag in Rotterdam tegen Roda’71, waar ze eerder in de competitie al ruim van hadden verloren. Dit keer begon het team goed aan de wedstrijd en wist de achterstand het eerste kwartier tot 4 – 2 beperkt te houden. Aan het eind van de eerste helft begon het team echter vaker aanvallende fouten te maken, met als resultaat dat de achterstand voor rust al tot 14 – 4 opliep. De Zwijndrechtse handbalsters zouden goed aan de tweede helft beginnen en scoorden al snel hun vijfde doelpunt, maar vervielen vervolgens weer in het spel met veel aanvallende fouten, welke veel break-outs van Roda en daarmee tegendoelpunten als gevolg hadden. Zo liep de achterstand snel verder op, tot een uiteindelijke 32 – 8 nederlaag.