Hoofdklassetopper tussen Albatros en Avanti eindigt onbeslist

27 januari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De topper in de Hoofdklasse C tussen Albatros C1 en Avanti C1 is in een 13-13 gelijkspel geëindigd. Hierdoor blijft Albatros de ongeslagen koploper en houdt het twee punten voorsprong op de concurrenten.

Er was veel publiek op de wedstrijd in de Develsteinhal afgekomen en er stond een gespannen Albatros aan de start. De thuisploeg trof in Avanti een goede en gedreven tegenstander die via 1-3 de leiding nam. Bij rust was er weinig licht tussen de teams (6-7), maar na rust sloeg Albatros via Merijn en Jasmijn een gaatje naar 10-7. Helaas kon het verschil niet naar vier getild worden en was het vervolgens de beurt aan de Pijnackerse ploeg om vier keer op rij te scoren (10-11). Bij 11-11 braken de laatste minuten aan waarbij aanvankelijk Albatros de buit binnen leek te gaan halen. Een afstandspoeier vanaf de lijn bracht de eindstand echter op 13-13 waarmee beide ploegen uiteindelijk tevreden konden zijn.

B1 zit in een belangrijke fase van de competitie met wedstrijden tegen de naaste concurrenten in haar Hoofdklasse. Vorige week werd van KOAG gewonnen en op 25 januari werd Maassluis B1 met 31-9 gedeclasseerd. Via een 15-8 ruststand werden de gasten in de tweede helft opgevreten en kwamen alle basisspelers tot scoren. Zaterdag wacht hen de revanchewedstrijd tegen Oranje Wit en bij winst kan definitief afscheid van de onderste plaatsen genomen worden.

D1 kwam tegen Vriendenschaar D1 net te kort. De ploeg van Ferry en Timon  kon een paar keer aanklampen en zelfs op voorsprong komen maar de Hardinxveldse ploeg trok met 13-16 aan het langste eind.

Van de standaardteams wist Albatros 1 opnieuw niet te winnen. In een wisselvallige wedstrijd scoorde Albatros in de tweede helft te weinig en zo kon het Delftse DES vrij gemakkelijk met de winst vertrekken (17-24). A1 versloeg KCC A2 gedisciplineerd met 24-14, E1 won met 3-16 bij HKC E1 en F1 was met 6-22 te sterk voor DeetosSnel F1.

De A-, C- en E-jeugd waren zaterdag het best op dreef met naast de genoemde uitslagen van A1, C1 en E1 winst voor A3, A4, C2, C4, E2, E3, E4, E6 en E9. Opmerkelijk is dat alle C-teams nu bovenaan in hun poule staan. C2 denderde met 23-6 over ADO A1 heen en opvallend waren de 18 treffers van E3 bij Oranje Zwart E1. E9 won helemaal in Pijnacker, met 1-2 van Avanti E8.

Ongeslagen naast C1, C4 en F1 bleven ook senioren 6 (nipt met 11-10 over PKC 8 heen) en F3 dat met 8-12 won van GKV F2. Robin en Jasper hadden allebei een handvol treffers in de met 23-15 gewonnen wedstrijd van Albatros 2 tegen DES 2, maar senioren 3, 4 en 5 verloren hun wedstrijd.
Overigens is vorige week bekend geworden dat selectietrainer Rutger Sijstermans zijn contract bij Albatros met een jaar gaat verlengen. De 29-jarige Papendrechter heeft het goed naar zijn zin en ziet nog  voldoende potentie in de groep en vereniging. Albatros is wel op zoek naar een vervanger voor Vincent de Kreek die de reserves na vier jaar gaat verlaten.

Fotobijschrift: Sijstermans verlengt contract.