Moeilijke dag voor handbalteams sv Conventus

13 januari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zondag was voor de handbalteams van sv Conventus een dag om snel te vergeten. Het eerste dames- en herenteam kwamen beiden veel tekort om aanspraak te maken op de overwinning.

Het damesteam van Conventus hoefde zondag niet ver te reizen voor hun uitwedstrijd: in Barendrecht wachtte het team van Savosa. Eenvoudig zou het niet worden voor de Zwijndrechtse dames, welke zes plaatsen lager in het kampioenschap stonden dan hun tegenstander. Het team speelde ondanks de sterke tegenstand geen slechte eerste helft, waarbij het tot 6 – 4 redelijk bij kon blijven voordat de achterstand verder opliep tot 12 – 6 bij rust. In de tweede helft zakte het spel in: Conventus creëerde nog wel kansen, maar benutte ze niet, terwijl er in de verdediging nog onvoldoende werd samengewerkt. Zo liep de achterstand op tot een 28 – 11 uitslag aan het eind van de speeltijd.

De handbalheren van Conventus, spelend als Drechtsteden Handbal, leken zondag veel betere kansen te hebben. In Voorhout trof het team Foreholte, waarmee ze op gelijke hoogte stonden in het kampioenschap en waar tijdens de thuiswedstrijd nog van was gewonnen. Dit keer kampte het team echter met een erg krappe bezetting en daarmee slechts de beschikking had over één wisselspeler, tegenover een bank vol wissels bij de tegenstander. Conventus begon de wedstrijd zwak: aanvallend kon het team geen vuist maken,  terwijl het teveel break-outs en strafworpen tegen kreeg en zo de achterstand snel op zag lopen. Na een 16 – 4 ruststand maakte het team een wijziging op de cirkelpositie, waarna het spel veel beter begon te draaien en Foreholte nauwelijks meer door de Zwijndrechtse verdediging heen kwam. Met veel interessanter handbal dan in de eerste helft kon Conventus zelfs nog het gat met de tegenstander iets dichten, maar de in de eerste helft opgelopen achterstand was veel te groot: de wedstrijd eindigde in een 27 – 17 nederlaag.