Kerstkampioen, koude douche en nachtwedstrijden bij Albatros

16 december 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros C1 hebben zichzelf op zaterdag 14 december gekroond tot Kerstkampioen. Met de prachtige 6-19 overwinning op Vitesse C1 gaat de ploeg het kerstreces in met acht punten uit vier wedstrijden in de C-Hoofdklasse C. Met 72 doelpunten voor en 38 doelpunten tegen heeft de ploeg van Anniek en Margreet een beter saldo dan het ook nog ongeslagen Avanti.
Sowieso waren de C-teams van Albatros zaterdag goed op dreef met winst van C2 (15-8 tegen ONDO), C3 (2-6 bij Kinderdijk C3) en C4 dat met 2-13 DeetosSnel afdroogde. Ook prima resultaten bij de E-jeugd met winst voor E1 t/m E7. E1 won met 10-17 bij Oranje Wit en ook E5 maakte 17 treffers in de met 17-9 gewonnen wedstrijd tegen ADO E1. Ook E2 en E4 waren met respectievelijk 15 en 14 treffers goed op dreef. E3 won met 12-7 van Triade E2, E6 versloeg Conventus E1 met 1-6 en E7 won met 9-1 van NIO E2.

Een koude douche voor de selectie van Albatros, letterlijk en figuurlijk, in Oud Gastel. Men had geen antwoord op het verdedigende spel van Juliana en had collectief het vizier niet op scherp. Zo werd het tweede team op een 15-14 nederlaag getrakteerd en moest het vlaggenschip genoegen nemen met één punt (18-18).

Ook A1 haalde een punt maar wel één met een betere nasmaak. Koploper Reeuwijk werd in een spannende wedstrijd op 16-16 gehouden. B1 kwam er tegen PKC bij vlagen niet aan te pas en zakt door de 28-17 nederlaag naar de onderste plaats. D1 haalde twee punten op in Gorinchem; 6-11 tegen GKV D1.

De verdere overwinningen kwamen op naam van F3 dat met maar liefst 2-13 won bij Juliana F2. Ook F4 heeft de smaak te pakken en versloeg Scheldevogels F1 met 2-10. D2 klopt Vriendenschaar D2 met 5-8 en B2 vernederde Seolto B1 met maar liefst 23-10.

Bij de senioren was er geen winst voor senioren 5, 7 en 9. Het 6e won met een prachtige 12-20 bij ADO 4 en voor senioren 3 en 4 was het heel lang wachten op de start van hun wedstrijden. Het 4e begon uiteindelijk een half uur te laat aan haar wedstrijd tegen KCR 5. Het werd een moeizaam duel maar deze werd wel met 17-13 gewonnen. De wedstrijd van het 3e werd gespeeld op hun trainingstijd en startte dus rond de klok van half 10. Koploper Weidevogels 2 nam in de eerste helft een ruime voorsprong (6-11) en had de meeste tegenstand van Niels die in totaal zes keer doel trof. In de tweede helft leek de mannelijke schotkracht van de ploeg uit Bleiswijk doorslaggevend, maar Albatros wist nog extra krachten aan te boren. Toen in de laatste minuut de 16-17 binnenviel leken alle inspanningen voor niets maar een ultieme poging van Raoul betekende de 17-17 en een verdiend punt voor de drielingen.
Aanstaande zaterdag een beperkt korfbalprogramma, de wedstrijdkorfballers krijgen even rust. Op vrijdag 27 december vindt de Gerard Los Vaardigheidsdag plaats, het jaarlijkse evenement voor de jeugd waarbij de korfbalvaardigheden getoetst worden.

Fotobijschrift: De winnaars van de Gerard Los Vaardigheidsdag editie 2018