Goeie score voor standaardteams Albatros

09 december 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De selectieteams van Albatros behaalden op zaterdag 7 december bijna de volle honderd procent score. Er was winst voor S1, A1, C1, D1, E1, F1 en G1, alleen B1 kwam niet tot een overwinning.

De wedstrijd van het eerste team tegen Rust Roest bracht alleen in de eerste helft spektakel. Beide ploegen speelden een hoog tempo en kwamen tot 28 treffers (15-13).  Bij de thuisploeg was Michiel  “hot” en hij scoorde regelmatig van verre afstand. In de tweede helft koos Rust Roest voor een ander verdedigend concept en ging de snelheid uit de wedstrijd. Er werden nog slechts negen treffers toegevoegd, gelukkig wel in het voordeel van Albatros dat de wedstrijd met 20-17 won en Michiel negen treffers zag scoren.

A1 bouwde een snelle voorsprong op tegen RWA A1 en wist deze gelukkig nu ook in de tweede helft uit te bouwen. Het werd met 25-8 een makkelijke collectieve overwinning voor de ploeg van Alex en Jasper.

C1 maakte dit keer het verschil al in de eerste tien minuten en nam een ruime voorsprong tegen KCC. Met o.a. zeven treffers van aanvoerder Jesse werd het beperkte spel van de gasten afgestraft en was de 22-10 een mooi resultaat voor de nog ongeslagen koploper.

D1 maakte met 23-9 gehakt van Rust Roest en zag alle spelers tot scoren komen. E1 versloeg Merwede in de Develhal met 10-8. In Hardinxveld was de wedstrijd tussen de F1-teams van HKC en Albatros een heuse thriller die met 17-18 door de ploeg van Annemieke en Sterre gewonnen werd. G1 won de beide eerste zaalwedstrijden in Alphen a.d. Rijn. KCR G1 werd met 1-4 geklopt en Tempo G2 met 4-2. Door goed samenspel werden de topschutters Bob en Samantha in stelling gebracht.
B1 kwam niet los tegen het Capelse KCC B1. De kleine achterstand bij rust (9-12) bracht de ploeg in de tweede helft niet vol vertrouwen in het veld. Bij Albatros vielen de ballen niet of nauwelijks meer, bij KCC plofte bijna alles er in en dus moest de thuisploeg genoegen nemen met een grote 19-28 nederlaag.

Prima prestaties bij de C- en F-jeugd met winst voor C2 (4-14 bij KCR C2), C4 (9-4 tegen Conventus C1), F2, F3 en F4. De overige overwinningen waren voor S5, S8, A3, D3, E7 en E8.
Senioren 5 won na een moeizame start met 20-14 van Nieuwerkerk 4 en het 8e rolde DSO 4 met 19-8 op. E7 scoorde maar liefst 17x tegen Maassluis E6. Gelijke spelen waren er voor E5, E9, S6 en S2. Albatros 2 was na afloop niet blij met de 17-17 puntendeling tegen Rust Roest want in de eerste helft verzuimde de ploeg ruim afstand te nemen. Bij rust was er zelfs een kleine achterstand en na rust liep de Eindhovense ploeg naar 11-15. Albatros herpakte zich en leidde in de laatste minuut zelfs met 17-16 maar kon de twee punten niet in Zwijndrecht houden.

Albatros 3 en 4 gingen in Rotterdam onderuit tegen het fysieke en geroutineerde WION. Voor het 4e betekende dit de allereerste nederlaag in het lopende korfbalseizoen. Ook de ongeslagen zaalstatus van C3, D4 en E3 ging verloren.