Groote Lindt eenvoudig langs Leonidas

02 december 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een zonovergoten Sportpark Bakestein speelde een nog altijd gehavend Groote Lindt een belangrijke wedstrijd tegen Leonidas, dat in de rangschikking slechts 2 punten achterstand op de ploeg uit Zwijndrecht had.  De Lindt, waar Schenk, Domacasse, van Berkel en Görges ontbraken, had vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en kon na 16 minuten al juichen toen Tom van Oorschot topscorer Michael Slingerland met een fraaie steekbal bediende : 1-0.

Na die vroege voorsprong kwam Leonidas beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Het moet gezegd dat de gehele Zwijndrechtse verdediging met de prima spelende Tim Willemstijn en Jasper de Heer (later terecht uitgeroepen tot man of the match) de aanvallers van Leonidas prima onder controle hadden.  Na de thee opende de Lindt opnieuw erg sterk en kon de muziek weer aan toen Nasir El Arbaoui al in de 1e minuut van de 2e helft de score verdubbelde. Nog geen paar minuten later schoot Juhtlen Castillo van grote afstand op de lat en kwam een kopbal van Michael Slingerland ook al op de lat terecht.

Gelukkig bleef de Lindt agressief spelen en jagen op meer goals. Dat resulteerde in de 74e minuut in de mooiste goal van de middag. Juthlen Castillo gebruikte zijn snelheid op rechts en zijn strakke voorzet werd hard ingeschoten door de prima ingelopen Nasir, die dus zijn 2e treffer liet noteren : 3-0. Het laatste hoogtepunt van de middag was het competitie debuut van JO19 speler Max Klop die als rechtsback prima inviel in het laatste kwartier. Al met al een goede middag voor het elftal van trainer Serge van den Hurk, die zijn elftal weer eens als team zag strijden en overwinnen. Door deze overwinning stijgt de Lindt een plaats en staat het met 15 uit 10 op de 7e plek.

Volgende week uit tegen het sterke Nieuwerkerk een nieuwe mogelijkheid de aansluiting met de bovenste ploegen weer te gaan vinden.