Handballers sv Conventus pakken natte overwinning op Vires et Celeritas

30 september 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een kletsnat handbalveld hebben de handballers van sv Conventus zondag een overwinning gepakt op Vires et Celeritas. Het team kon het beste met de moeilijke omstandigheden omgaan om de tweede zege van het seizoen te pakken. Het eerste damesteam was tegen de ongeslagen koploper minder fortuinlijk en verloor.

Conventus’ eerste damesteam kreeg zondag TOGB op bezoek, dat gedeeld op de eerste plaats in het kampioenschap stond. Zelf kampte Conventus met een krappe selectie; dankzij de toevoeging van B-jeugd speelster Zarja van Ruiven beschikte het team over slechts één wissel, waar TOGB er over zeven beschikte. Het natte en gladde veld bleek duidelijk in het voordeel van Conventus te zijn, dat tijdens een goede eerste helft de achterstand niet teveel op zag lopen. Na een 3 – 9 ruststand volgde er echter een mindere tweede helft, waarin Dana Gooijer-Vreugdenhil al vroeg in de helft een rode kaart kreeg. Als gevolg hiervan beschikte het team helemaal niet meer over wisselspeelsters en zag de achterstand oplopen tot een uiteindelijke 5 – 19 nederlaag.

Het herenteam van Conventus, dat onder de naam Drechtsteden Handbal speelt, stond voor de wedstrijd twee plaatsen lager in het kampioenschap dan tegenstander Vires et Celeritas. Na enkele fikse buien stonden er grote plassen op het handbalveld in Gouda, maar doordat het niet te glad was kon de wedstrijd ‘gewoon’ worden gespeeld. In de eerste twintig minuten toonden de spelers van Conventus zich ware regenmeesters door al snel tot 2 – 11 uit te lopen. In de laatste minuten begon het team echter te gehaast te spelen en maakte hierdoor kleine foutjes, wat Vires de kans gaf om tot een 8 – 11 ruststand terug te komen. Ondanks dat Conventus’ spel in de tweede helft minder was dan in het eerste halfuur, bleef de voorsprong lange tijd op twee of drie punten schommelen. Pas in de laatste tien minuten kwam de rust in het spel terug, waarna de voorsprong weer uit kon worden gebreid tot een 12 – 17 overwinning.

Foto-credit: Caroline Noordermeer / sv Conventus