Valse start Groote Lindt bij v.v. Spirit

07 september 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft uit bij v.v. Spirit met maar liefst 5-1 verloren. Op het eerste kwartier in de tweede helft na had Groote Lindt weinig in te brengen.

De Lindt moest duidelijk wennen aan het snelle kunstgras en kwam vrijwel niet in de duels gedurende de eerste 20 minuten. Het spel speelde zich m.n. af op de helft van Groote Lindt en de thuisploeg was al een aantal keren gevaarlijk dicht bij de openingstreffer geweest. Uiteindelijk had het de hulp nodig van de scheidsrechter van dienst. In een scrimmage voor de goal besloot hij terwijl de bal van de doellijn werd getrapt om een strafschop te geven en een rode kaart aan doelman Raymond Klootwijk.  De uitleg was dat er een doelrijpe kans ontnomen werd terwijl de bal dus van de doellijn werd getrapt op dat moment. Een zeer zware en discutabele beslissing. De tot dan balvaste Jeroen de Bode moest het veld ruimen en Sander van Strien mocht trachten de strafschop te stoppen. Dit lukte helaas niet waardoor v.v. Spirit een terechte 1-0 voorsprong nam.

Het perspectief voor Groote Lindt werd er hierdoor niet beter op. Het elftal zat niet goed in de wedstrijd en haalde gelukkig zonder verdere schade op te lopen de rust.

De tweede helft een fel startend Groote Lindt wat gewoon met 3 aanvallers ging spelen. Spirit moest terug en loerde op snelle uitvallen met de handige buitenspelers. Groote Lindt drong aan maar het was wederom de scheidsrechter die de thuisploeg de helpende hand toe stak. Na een glijpartij van een van de geelhemden besloot hij te fluiten voor een overtreding (?!) terwijl Steven Kramer alleen op de goal afging! Een levensgrote kans ging verloren. Niet veel later was daar dan toch de kans op de gelijkmaker. Het was Michael Slingerland die de bal stifte over de doelman die de bal nog net kon beroeren om deze tergend langzaam langs de voor Groote Lindt verkeerde kant van de paal te laten gaan. Uit de daarop te nemen corner was het Pim Opraus die dacht de gelijkmaker binnen te lopen maar ook deze inzet kon nog net van de lijn worden gehaald.

Een snelle uitval van v.v. Spirit maakte aan alle illusies een einde. De 2-0 werd aangetekend met een lob in de verre hoek en daarmee was de wedstrijd beslist. De ploeg liep uit naar 3-0 en tot overmaat van ramp werd er ook nog een doelpunt van De Lindt afgekeurd. Ook de thuisploeg zag nog een goal worden afgekeurd alvorens alsnog de 4-0 op het scorebord kwam.  De eer werd daarna nog gered door invaller Gerson Duarte die na een fraaie steekbal van de andere invaller Rimaikel Geertruida de score op 4-1 bracht. Het laatste woord was wederom aan de thuisploeg. De 5-1 diep in blessuretijd zorgde nog voor wat extra zout in de wonden maar is slechts uiteindelijk van belang voor de statistieken.

Volgende week kan Groote Lindt de nederlaag weer recht zetten. In eigen huis zal er alles aan gedaan moeten worden om de eerste overwinning te pakken. Bent u nieuwsgierig naar de openingswedstrijd op eigen complex. Dan zien wij u graag! Aanvang is 14:30 uur met na afloop de gezellige derde helft met live muziek!