Albatros in balans

13 mei 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Met 16 overwinningen en 16 nederlagen was de korfbalvereniging Albatros qua uitslagen op zaterdag 11 mei volledig in balans. Vooral de senioren en de B- en C-teams van de Zwijndrechtse club waren goed op dreef met negen zeges en een gelijkspel, maar daarentegen verloren alle D-teams hun wedstrijd.

Er waren prima overwinningen voor de standaardteams senioren 1, A1, B1 en C1, maar D1, E1 en F1 verloren. Het eerste seniorenteam reisde naar Tjoba voor de belangrijke vierpuntenstrijd tegen de Zeeuwen. Op het zonnige maar nog ouderwets grote korfbalveld in ’s Heer Hendrikskinderen was er in de eerste helft met 19 treffers veel te genieten. Via 3-3 en 6-6 leidde de ploeg van Rutger Sijstermans bij rust met 9-10. Na rust sloeg Albatros het eerste gaatje (10-14) maar scoorde vervolgens een kwartier lang niet. Tjoba faalde echter in de afronding en zo kon de 14-15 overwinning over de streep getrokken worden.  Stefan den Hoed maakte zijn rentree op het hoogste niveau en bekroonde een goede wedstrijd met een fraaie doorloopbal. Robin Verwoert was met zes treffers topscorer en met deze overwinning doet Albatros goede zaken voor lijfsbehoud.

A1 en B1 blijven op koers voor de titel. A1 had de nodige moeite met DeetosSnel A2, maar boekte toch een 16-14 overwinning. B1 versloeg Korbis B1 voor de vijfde keer dit seizoen. In Waddinxveen werd het na een 9-11 ruststand uiteindelijk 15-21 voor de ploeg die op jacht is naar promotie. C1 boog een achterstand in Dordrecht om naar een keurige 9-11 overwinning op Sporting Delta C1.
Senioren 3 had in Oranje Wit een taaie en praatgrage tegenstander. Ook lijfelijk contact werd door de Dordtse ploeg niet geschuwd, maar gelukkig benutte de thuisploeg de gegeven strafworpen en won de felle strijd met 16-13. Topscorers werden Raoul en Caroline met beide vijf treffers.

Albatros 4 herpakte zich na een zwakke start tegen DVS 2 en won met 15-14 tegen de hoger geplaatste ploeg. Het 5e, gehesen in een nieuw tenue van sponsor Ten Holter/Noordam Advocaten, knokte zich naar een punt tegen Kinderdijk 3 (14-14). Ook was er winst voor B2 (13-8 tegen Kinderdijk B2), B3 (10-6 tegen GKV B2 en voor C2 dat bij Vriendenschaar in Bodegraven met 4-9 klopte.
Ook A3 boekte haar tweede overwinning in deze veldcompetitie en versloeg KCR A3 ruim met 10-3. De overige winstpartijen kwamen op naam van C4 (4-3 tegen Focus C1), E2, E6, E8, F3 en F5.

Fotobijschrift:  Senioren 5 kreeg een nieuw tenue van Ten Holter/Noordam advocaten.