Handbalheren sv Conventus herstellen zich naar zwaarbevochten gelijkspel

15 april 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zich zondag na een zeer moeizame eerste helft teruggevochten naar een gelijkspel. Het team kende een frustrerende eerste helft, waardoor het bij rust drie punten achterstond. Met een veel betere tweede helft werd deze achterstand weer goedgemaakt.

De heren van Conventus speelden zondag tegen De Treffers, welke zesde in het kampioenschap stonden. De Zwijndrechtse heren zouden dus duidelijk beter moeten zijn, maar het team begon niet scherp aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op, maar de ontstane en oplopende frustraties haalden het team verder uit het eigen spel, met een achterstand als gevolg.

Na een 12 – 9 ruststand en duidelijke onderlinge afspraken wist het team weer de rust in het spel te vinden. Desondanks slaagde Conventus er lange tijd niet in om het gat definitief te dichten. Met nog maar enkele minuten op de klok kon het verschil tot 21 – 21 worden gedicht. Dit werd echter weer door twee tegendoelpunten gevolgd, tegenover één doelpunt van Conventus. Pas in de slotseconden van de wedstrijd wist Henk Vlot de bal vanuit de hoek voorbij de keeper te schieten, waarmee hij de wedstrijd op een 23 – 23 gelijkspel besliste.