Albatros speelt zich veilig

25 maart 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de korfbalvereniging Albatros heeft zich gisteren verzekerd van weer een jaar eerste klasse in de zaal. De belangrijke wedstrijd tegen het Poortugaalse RWA werd in een overvolle Develsteinhal met 24-21 gewonnen. De steun van het thuispubliek was overweldigend en de luidruchtige aanmoedigingen leverden ouderwetse taferelen en gelukkig ook resultaat op.

RWA kwam in de warme zaal beter uit de startblokken, maar halverwege de eerste helft had Albatros de rollen omgedraaid. Met name scorend over de dames leidden de gasten bij rust met 10-13. Bij 11-15 vond de thuisploeg het welletjes en werden de topschutters door hun vakgenoten optimaal in stelling gebracht. Via 16-16 kwam Albatros langszij en bij 18-17 weer voor het eerst op voorsprong. De goed leidende arbiter Marcel Bruggeman floot af bij 24-21 en dat zorgde voor een mooi feestje op de tribune en later in de kantine. Mattijs en Robin waren allebei goed voor tien treffers!

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren er in de thuishal al heel veel wedstrijden gespeeld. Er was om 9 uur al winst voor E2 en E6. E2 maakte in het laatste kwart gehakt van HKC E2 en won met 22-6. Na de nederlagen van D2 en D3, allebei met 4-9, was het de beurt van D1 om tegen Vitesse de tweede plaats in de Hoofdklasse DHKE veilig te stellen. Bij rust leidde de thuisploeg met 8-5 en in de tweede helft werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Omdat er bij de gasten geen bal meer in wilde was de uitslag geflatteerd maar wel lekker: 15-6.

Na de winst van C2 op DES C1 kwam A4 in het veld tegen DeetosSnel A3. Albatros speelde een prima partij tegen de kampioen, maar kon de nederlaag met 10-14 niet voorkomen. A2 redde het niet tegen Korbatjo A1 (9-13).

Albatros 2 had een onmogelijke opdracht om koploper RWA met een ruime overwinning van de titel af te houden en slaagde daar niet in. Via 10-10 bij rust kantelde de wedstrijd in de tweede helft en werd de wedstrijd met 19-20 verloren. Een tweede plaats lijkt nu, na het debacle in het vorige zaalseizoen, opnieuw het lot van de reserves.

Na de wedstrijden van de selectie was het aan senioren 4 om de temperatuur in de zaal weer wat naar beneden te krijgen. Tegenstander RWA, in januari nog te sterk, werd gedecideerd met 22-16 opzij gezet. Door deze overwinning klimt het 4e naar een keurige tweede plaats.

Voor senioren 6 stond tenslotte de topper tegen Merwede 5 op het programma. Danny scoorde binnen 10 seconden de 1-0 en na tien minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Albatros won de wedstrijd met maar liefst 20-5 en kan zich zaterdag met een overwinning op Reeuwijk alleen kampioen noemen.
Buiten Zwijndrecht was er winst voor senioren 5 dat nu al promotie naar de reserve 3e klasse heeft afgedwongen. Zaterdag kan bij winst op Ten Donck het kampioenschap binnengehaald worden.

Albatros 7 won met 10-13 van Trekvogels 1 en B3 rolde Vriendenschaar B2 met 9-22 op. Ook winst voor C1 dat Tiel met 10-19 versloeg en aanstaande zaterdag nog een gooi naar de tweede plaats in de poule kan doen. Albatros E7 bevestigde het kampioenschap door de nummer 2 Vriendenschaar met 3-5 te verslaan. Het kampioenschap wordt dinsdag gevierd.

Fotobijschrift:  Albatros 1 poseert met de spelers van de zaterdag, Fleur en Sven.