Goedemorgen. Hierbij het verslag van de gisteren gespeelde wedstrijd

11 maart 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een uitermate stormachtig sportpark de Put in Ottoland trof de Lindt het laag geklasseerde VVAC. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de wind van grote invloed zou zijn op de wedstrijd.

In de eerste helft was het VVAC dat met de harde wind in de rug vrijwel continu op de helft van de Lindt acteerde, maar echte uitgespeelde kansen waren er niet. Toch had de Lindt het moeilijk, want de bal kwam amper vooruit. Vrijwel alle uittrappen van doelman Raymond Klootwijk kwamen net zo hard weer terug.  Uit een van de spaarzame counters was het echter Jeffrey Burghouwt die op aangeven van de goed opgekomen Nick de Zeeuw de 0-1 had kunnen intikken, maar hij was net een tel te laat.

Omdat VVAC zich geen raad wist met het veldoverwicht bleef het 0-0 tot aan de rust en kon de Lindt zich beraden hoe in de 2e helft met het windvoordeel om te gaan.  Dat bleek moeilijker dan gedacht want ook Groote Lindt had moeite de bal in de ploeg te houden en kansen te creëren.  En omdat de wind langzamerhand iets minder krachtig werd speelde VVAC beter dan in de eerste helft en moest de Lindt geconcentreerd blijven.

Het veldoverwicht was echter voor Groote Lindt en het was Tom Koetsenruiter die met een bekeken schot van zo’n 25 meter de keeper het nakijken gaf : 0-1.  Met deze voorsprong ging de Lindt iets makkelijker voetballen en toen een prima corner van Sonny Schouten bij de 2e paal door Marc Görges werd ingekopt was de wedstrijd gedaan.

Onder zeer lastige omstandigheden werden 3 belangrijke punten aan het totaal toegevoegd en omdat Alblasserdam uit bij koploper Arkel stuntte (2-3) heeft de Lindt nog slechts 3 punten achterstand, maar wel met 1 wedstrijd minder gespeeld.  Kortom, Groote Lindt heeft een (periode) kampioenschap nog altijd in eigen handen en gaat spannende weken tegemoet.  Zaterdag staat op Bakestein angstgegner de Zwerver om 14:30 op het programma. Eerder dit seizoen verloor de Lindt nog in een spectaculaire wedstrijd met 5-3. Gaat de Lindt revanche nemen?  Komt het zien.