Handballers sv Conventus pakken opnieuw de volle punten

21 januari 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus hebben zondag opnieuw een overwinning behaald door van de combinatie Saturnus’72/DES’72 te winnen. Het team speelde een matige eerste helft, maar sloeg in de tweede helft een duidelijk gat en won met tien doelpunten verschil. Het eerste damesteam speelde een goede wedstrijd, maar gaven tijdens de laatste tien minuten een kans op de zege uit handen.

Conventus Dames 1 reisde zondag naar Vlaardingen voor de wedstrijd tegen sc Twist, dat één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond. Een 13 – 9 zege in de thuiswedstrijd gaf het team eveneens vertrouwen, maar het zou niet de wedstrijd worden waar de Zwijndrechtse dames op hoopten. Lange tijd zouden beide partijen aan elkaar gewaagd zijn, maar in de laatste tien minuten liet Conventus de tegenstander teveel doelpunten maken waarmee de strijd in een 15 – 11 nederlaag eindigde.

Het eerste herenteam speelde zondag tegen het combinatieteam van Saturnus’72 en DES’72. De tegenstander stond onderaan in het kampioenschap, maar tijdens de thuiswedstrijd was het verschil slechts zes doelpunten. Ook dit keer zou het geen eenvoudige wedstrijd worden voor het Zwijndrechtse team, dat een zeer matige eerste helft speelde: aanvallend scoorde het team te weinig, terwijl het aan de andere kant door keeper Leo Biesbroek in de wedstrijd werd gehouden. Na een 8 – 11 voorsprong in de rust begon het team sterker aan de tweede helft, waarin het veel beter samenspeelde en mede via Richard van Dijke en Henk Vlot al snel het gat uit kon breiden. Zo groeide de voorsprong steeds verder tot een 16 – 26 overwinning.